USA/lukning: Chipfest holdt Nasdaq oppe - storbanker sendt ned

Udgivet den 07-01-2020  |  kl. 22:08  |  

De amerikanske aktier faldt tirsdag, trods opmuntrende amerikanske nøgletal, da investorerne holdt igen før den kommende regnskabssæson, ligesom der fortsat var bekymring for udviklingen i Mellemøsten.

Det brede S&P 500-indeks faldt med 0,3 pct., mens Dow Jones-indekset mistede 0,4 pct. Nasdaq oplevede derimod en stort set flad udvikling, da blandt andet chipaktierne steg.

- Det blev lidt en mellemdag tirsdag. Aktierne er steget kraftigt i 2019, uden indtjeningerne er gået op. Priserne er derfor halvpebrede. De økonomiske data er ganske gode, men regnskabssæson står for døren. Så investorerne holder lidt igen. Vi ser ikke reelle fald, men et afdæmpet eller fladt marked, siger seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank.

- Jeg tror ikke, at rigtig mange investorer er parate til at gå fuldt ind lige nu. Mellemøsten og Iran skaber bekymring, men det vil næppe ramme USA direkte eller ramme den globale økonomi.

CHIPAKTIER LØFTEDE IT-AKTIERNE

På sektorfronten var der kun minusser i S&P 500. Kommunikationsservice klarede sig bedst med et marginalt fald, mens it-aktierne, som udgør omkring 23 pct. af indeksets vægt, mistede 0,1 pct.

Undergrupperne software og hardware faldt ganske vist, men chipsektoren steg solidt, med 1,2 pct., da finanshuset Cowen ifølge Bloomberg News løftede sin anbefaling af to selskaber, Micron Technology og Western Digital, på forventet øget efterspørgsel i forbindelse med udrulningen af 5G. De to aktier vandt henholdsvis 8,8 og 6,8 pct.

Microchip Technology steg også 6,7 pct., da koncernen med foreløbige regnskabtal for tredje kvartal signalerede en sektorbedring, mens Intel imidlertid mistede 1,7 pct.

FINANS RAMT AF NEDJUSTERINGER

Blandt de øvrige sektorer faldt dagligvarer med 0,7 pct., mens energiaktierne, som Danske Bank ellers har et godt øje til, bakkede 0,2 pct.

- I Danske Bank kan vi rigtig godt lide energisektoren. Vi hævede den til overvægt i december. Vi mener, økonomierne er ved at vende rundt, og derfor kigger vi på det cyklisk, og især på det, som samtidig er dyb value og er blevet solgt fra, siger Lars Skovgaard Andersen.

Finansaktierne var tirsdag heller ikke i hopla, selv om rentepilen i USA var let opad. Det skyldtes, at den schweiziske investeringsbank UBS sænkede anbefalingen af USA's største og tredjestørste banker, JPMorgan Chase og Bank of America. Det gik mest ud over JPMorgan, som smed 1,7 pct., mens Bank of America tabte 0,7 pct. Der var samtidig minusser til til nummer to og fire, Citigroup og Wells Fargo, som faldt 0,9 og 0,8 pct.

TESLA KØRER DERUDAF

Medicinalkoncernen Merck var også ramt tirsdag med et fald på 2,7 pct. efter offentliggørelsen af usikre data for et fase tre-forsøg med kræftmidlet Keytruda til behandling af småcellet lungecancer, skrev Bloomberg News.

Tesla havde omvendt en fin tirsdag med et plus på 3,9 pct. Selskabets administrerende direktør, Elon Musk, fejrede leveringen af den første kinesisk producerede Model Y fra selskabets fabrik ved Shanghai til en kunde, og i sidste uge offentliggjorde elbilproducenten sine leverancetal for fjerde kvartal, og de var bedre end ventet. Tesla er allerede steget med 12 pct. i 2020.

Blandt de store selskabsnavne steg Boeing med 1,1 pct. Den kriseramte flyproducent har indgået et forlig med storkunden American Airlines om at betale erstatning for de tab på 540 mio. dollar, luftfartsselskabet har lidt i forbindelse med flyveforbuddet for flytypen 737 Max efter to styrt, der i 2018 og 2019 samlet kostede 346 mennesker livet. De to koncerner oplyste ikke detaljer om aftalen. American Airlines' aktie faldt dog 0,4 pct. tirsdag.

Tirsdagens absolutte højdespringer i S&P 500 var olieselskabet Apache, der vandt 26,8 pct., fordi selskabet sammen med sin franske partner Total meldte om et væsentligt oliefund i havet ud for Surinam i Sydamerika.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:51 Europa/lukning: DSV trak fra alt og alle efter rygte om snarlig giganthandel
17:09 Torsdagens aktier: Tro på opkøb gav tocifret milliardgevinst til DSV-ejere i grønt marked
17:05 Nationalbanken følger ECB's eksempel og sænker renten 25 basispoint
17:01 Torsdagens obligationer: Lange markedsrenter steg på trods af ECB's rentedyk
15:51 USA/åbning: Flad start med kæmpe fald til Moderna-aktien
15:34 Ambu får lagt ekstra oven i kursmålet hos Redburn
15:29 ECB's Lagarde: Økonomisk bedring oplever modvind - risici for væksten er nedadgående
14:48 USA/tendens: Udsigt til grøn start med fokus på Nvidia og Boeing
14:29 ECB sænker renten for anden gang i år
14:24 Baltic Dry-indekset falder 1,8 pct. til 1927 point
14:20 MT Højgaard løber med renoveringsopgave på 300 mio. kr.
12:59 Europa/aktier: DSV og chipsektoren medvirker til løft inden ventet rentedyk fra ECB
12:13 Obligationer/middag: Renten stiger op til ventet rentedyk fra ECB
11:56 Unicredits topchef ser overtagelse af Commerzbank som en af flere muligheder
11:53 Rater på containerfragt falder tungt og for ottende uge i træk
11:50 Aktier/middag: Tro på gigantopkøb sender DSV til tops inden ventet rentedyk fra ECB
11:42 Vindmølleordrer i Europa steg 11 pct. i første halvår: Elnettet er hovedflaskehalsen
11:39 Bavarian vil producere flere mpox-vacciner i år: Andre ordrer rykkes til 2025
11:33 Goldman Sachs venter mere aggressive centralbanker i Europa grundet svag vækst
11:30 Energiagentur: Kinesisk økonomi er årsag til fald i global olieefterspørgsel