USA/lukning: Dow Jones sendt i rekord med solid stigning - storbanker blev sendt op

Udgivet den 17-07-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier viste topform tirsdag, hvor særligt Dow Jones-indekset med de tunge aktier havde en solid optur og endte i rekord.

Her var storbanken Goldman Sachs med til at trække op efter regnskaber fra flere branchefæller, heriblandt Morgan Stanley, der også klarede sig godt. Sygekassen Unitedhealth var også i vælten med regnskabstal og en solid stigning.

Samlet steg Dow Jones-indekset 1,9 pct. til 40.954, hvilket dermed var et solidt hop op fra den seneste rekord sat dagen forinden.

Opturen ramte også S&P 500, der voksede 0,6 pct. til 5667, som også var rekord.

Lidt mindre var der at hente for Nasdaq-indekset, der endte 0,2 pct. og nærmede sig rekordniveau.

De positive vinde for S&P 500 og Nasdaq synes dog af være blæst af onsdag morgen, hvor futures indikerer kursfald på 0,1-0,3 pct. Imens peger Dow Jones-futuren op med 0,1 pct. forud for markedsåbning i New York klokken 15.30.

Med til at løfte aktierne mere bredt set var tirsdagens overraskende stærke detailsalgstal for juni, der indikerer, at den amerikanske økonomi har det godt. Det øger troen på snarlige rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, som også blev bakket op af udtalelser tirsdag.

Styrerådsmedlem Adriana Kugler kaldte det "passende" at sænke renterne senere på året, mens økonomer på Wall Street ifølge Bloomberg begynder at mene, at det kan ske tidligere.

- Hvis situationen er sådan, at der er plads til at sænke, hvorfor så vente syv uger på at annoncere det, lød det retorisk fra Jan Hatzius, cheføkonom hos Goldman Sachs, ifølge mediet. Han indikerede dermed, at renterne kan blive sænket i slutningen af juli, hvor konsensus i forventningerne tidligere har været september.

Samtidig breder sig en tiltagende tro på, at republikanernes præsidentkandidat Donald Trump efter weekendens attentatforsøg kommer til at vinde det kommende valg i USA. Han anses for at være mere venlig stemt over for de selskaber, der kæmper med meget regulering, herunder blandt andet banker og medicinalselskaber. Samtidig var han under sin seneste præsidentperiode kendt for også at have et skarpt blik på netop aktiemarkedet.

SYGEKASSE LEVERER BEDRE TAL END VENTET

USA's største sygekasse, Unitedhealth, så aktien stige 6,5 pct. tirsdag efter en bedre end ventet indtjening i det seneste kvartal.

Den justerede indtjening per aktie steg i andet kvartal til 6,80 dollar fra 6,14 dollar i samme periode sidste år, mens analytikerne blot havde ventet en fremgang til 6,60 dollar.

Omsætningen steg desuden 6,4 pct. fra samme kvartal sidste år til 98,86 mia. dollar, men det flugter meget godt med analytikerkonsensus.

MORGAN STANLEY VENDER RUNDT OG STIGER

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley har haft bedre indtægter end ventet i andet kvartal.

Alligevel faldt aktien i første omgang, men efter en telekonference med bankens ledelse vendte udviklingen, og kursen endte 0,9 pct. højere.

De samlede indtægter i andet kvartal landede på 15,02 mia. dollar mod ventet 14,27 mia. dollar, viser estimater. Indtægterne fra formuepleje skuffede en smule, mens indtægter fra aktiehandel og obligationer var bedre end ventet.

Storbanken Bank of America fremlagde også regnskab, og her kvitterede investorerne med et plus på 5,4 pct.

Handelsindtægterne endte på 4,68 mia. dollar, hvor der var ventet 4,53 mia. dollar, viser konsensusestimater indsamlet af Bloomberg.

MULIGT AKTIESALG I TRUMP MEDIA

Aktierne i Donald Trumps selskab Trump Media var på retur tirsdag, hvor de endte 9,2 pct. lavere. Mandag bragede de ellers i vejret med 31 pct. i kølvandet af weekendens attentatforsøg mod den tidligere præsident.

Og det lader til at være blevet udnyttet, da selskabet efter markedets lukning mandag indgav en registrering på 38 mio. nye aktier, skriver Bloomberg. De kan blive solgt som en del af en eksisterende aftale med investeringsselskabet Yorkville Advisors.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯