USA/lukning: Nedturen fortsatte trods comeback til Nvidia

Udgivet den 19-07-2024  |  kl. 06:32  |  

Nedturen blandt de amerikanske teknologiaktier fortsatte torsdag, hvor også Dow Jones-indekset vendte rundt og skiftede til bakgear, så de tre rekorder på rap mandag, tirsdag og onsdag blev udvisket.

Fredag er der lagt op til et mindre rekyl oven på torsdagens kursfald. Futures indikerer stigninger på 0,1-0,2 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Torsdagens fokus var på, at sandsynligheden for en rentesænkning hos Den Europæiske Centralbank (ECB) til september oven på en fastholdelse ved torsdagens rentemøde er relativt stor, mens der er mere usikkerhed om rentebanen hos den amerikanske ækvivalent, Federal Reserve.

S&P 500-indekset endte med et fald på 0,8 pct., det teknologitunge Nasdaq-indeks bakkede 0,7 pct., og Dow Jones-indekset faldt 1,3 pct. fra rekorden, der blev nået onsdag.

Baggrunden for onsdagens nedtur var endnu ikke helt forsvundet fra investorernes bevidsthed, selv om markedet var mere roligt torsdag, hvor flere af de chip-aktier, som onsdag var så hårdt ramt, startede i grønt, men siden vendte rundt igen. Kæmpen Nvidia klarede dog frisag og var med til at holde nedturen begrænset.

- Risici i teknologisektoren blev understreget onsdag med fortsatte handelsproblemer mellem USA og Kina, siger Paul Nolte, der er seniorrådgiver og markedsstrateg hos Murphy & Sylvest, til nyhedsbureauet Reuters.

NVIDIA HOLDT TEKNOLOGINEDTUR STANGEN

Nvidia, der ellers også længe var i rødt torsdag, sluttede handelsdagen med et plus på 2,6 pct. til 121,09 dollar, mens Advanced Micro Devices (AMD) atter slog bak og faldt med 2,3 pct. til 155,76 dollar.

Bedre gik det længe for luftfartsselskabet United Airlines, der står på spring for at udnytte en ventet nedgang i kapaciteten i sektoren som følge af hård konkurrence på blandt andet priserne. Sidst på dagen kastede investorerne dog igen aktierne fra sig som reaktion på en skuffende prognose for tredje kvartal.

Priskonkurrencen i sektoren kunne nemlig aflæses i United Airlines' prognose for tredje kvartal, der var den klart skuffende del af onsdag aftens regnskab for andet kvartal, hvor hovedtallene for selve kvartalet ellers slog konsensus på Wall Street.

Den justerede indtjening per aktie endte i andet kvartal på 4,14 dollar mod konsensus om 3,93 dollar blandt analytikerne. Til gengæld er forventningerne til det indeværende kvartal svage med udsigt til en justeret indtjening per aktie på 2,75-3,25 dollar, mens analytikerne på forhånd havde sigtet efter 3,38 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Meldingerne var ikke stort overraskende, da flere konkurrenter også har skruet ned for egne forventninger og meldt om intens konkurrence. Men United Airlines står på spring til at udnytte den situation, understregede topchef Scott Kirby i regnskabet.

- Når vi kigger fremad, ser vi adskillige luftfartsselskaber begynde at nedlægge tabsgivende kapacitet, og vi forventer en førende enhedsomsætning blandt vores største peers i anden halvdel af tredje kvartal. United har længe forberedt sig på øjeblikket, hvor industriens kapacitet på hjemmemarkedet ville tilpasse sig, og det er nu klart, at bøjningspunktet er blot 30 dage ude i fremtiden, siger han i regnskabet.

Efter en klart højere start sluttede United Airlines 1,2 pct. lavere i 46,39 dollar.

DOMINOS PIZZA I KÆMPE DYK EFTER OVERRASKENDE DROP AF VÆKSTMÅL

Aluminiumsproducenten Alcoa faldt med 3,2 pct. til 35,64 dollar efter sit regnskab, der ellers viste endelige tal klart inden for den de foreløbige spænd, som Alcoa på forhånd havde sat op.

Helt galt gik det for Dominos Pizza, der ifølge Bloomberg News tog sit største dyk i 12 år, efter at selskabet har droppet at nå sit mål for nyåbninger af restauranter.

Aktien faldt med 13,4 pct. til 409,78 dollar.

Efter børslukketid torsdag skiftede rampelyset til streamingtjenesten Netflix, der afleverede sit regnskab for andet kvartal, der viste flere abonnenter, men prognosen holdt begejstringen nede.

Inden rapporteringen faldt Netflix-aktien med 0,7 pct. til 643,04 dollar i den ordinære handel.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder