USA/lukning: Oracle og teknologi sikrede plus trods nedtur for JPMorgan

Udgivet den 11-09-2024  |  kl. 06:32  |  

En positiv start blev afløst af kursfald, men markedet vendte igen rundt, da teknologiaktierne tog fat, og derfor endte det med moderater plusser i USA tirsdag.

Onsdag ser det mere negativt ud. Futures indikerer kursfald i de tre store aktieindeks på 0,3-0,5 pct., når markedet åbner i New York senere onsdag.

Tirsdag var det bankerne, især JPMorgan Chase, og energi, som var med til at holde markedet i ave. Apple faldt også, efter at have tabt en stor skattesag til EU-kommissionen.

Derimod blev softwarekoncernen Oracle belønnet for et bedre end ventet kvartalsregnskab og gjorde dermed sit til at sikre fremgangen.

Tirsdag så investorerne også frem mod aftenens debat mellem de to amerikanske præsidentkandidater, republikanske Donald Trump og demokratiske Kamala Harris, ligesom markedet var afventende inden opgørelserne henholdsvis onsdag og torsdag over forbruger- og producentpriserne i august.

Det brede S&P 500-indeks steg tirsdag samlet med 0,5 pct., men var også på et tidspunkt i minus med 0,5 pct. Nasdaq klarede sig bedst med et plus på 0,8 pct., mens Dow Jones omvendt mistede 0,2 pct.

- Inde i teknologi er det Oracles regnskab, der er den positive historie, mens meldingerne fra JPMorgan har trukket ned, kommenterer Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank.

- Måske er man også ved at være færdige med at ryste træet inden for teknologi, så når der kommer en god historie som den fra Oracle, så retter det sig.

Markedet kunne tirsdag også konstatere, at finansministeriet med succes solgte nye statslån med tre års løbetid for 58 mia. En solid efterspørgsel sikrede nemlig en lavere kuponrente end i markedet lige inden, og det medførte lavere markedsrenter.

- Og det er jo godt for næsten det hele. På nær bankerne.

NEDTUR FOR JPMORGAN

I S&P 500 klarede fast ejendom sig bedst med et plus på 1,8 pct., mens forsyning, der mandag blev fremhævet af Bank of America med en "overvægt"-anbefaling, steg 0,4 pct.

Vækstsektorerne cyklisk forbrug og it vandt samtidig 1,2-1,4 pct.

Derimod var energiaktierne under pres med et minus på 1,9 pct. Olieprisen, som i forvejen er faldet til sit laveste i tre år på grund af svage vækstudsigter for verdens to største økonomier, USA og Kina, tabte tirsdag 3,7 pct.

Finans smed sideløbende 1,0 pct. Her havde bankerne ellers fået den gode nyhed, at den amerikanske centralbank ikke vil øge kapitalkravene nær så meget som tidligere foreslået.

Den dårlige nyhed var dog, at Daniel Pinto, driftsdirektør i JPMorgan Chase, som er USA's største bank, tirsdag sagde, at markedets forventninger til næste års nettorenteindtægter i banken på 89,5 mia. dollar ligger for højt.

Derfor var JPMorgans aktie da også en af dem, som stak ud tirsdag med et kursfald på 5,2 pct., hvorved USA's største bank trak mere ned i markedet end nogen anden.

Meldingen hev også konkurrenterne i Bank of America, Wells Fargo og Citigroup med ned, da de tabte 0,5-2,7 pct.

SKAL BETALE MILLIARDER

For Apple, som mandag ellers præsenterede sin nye AI-baserede iPhones, vedkommende var der onsdag et fald på 0,4 pct. i kølvandet af en endelig afgørelse ved EU-Domstolen, som betyder, at elektronikkoncernen skal betale 13 mia. euro i skat til Irland.

Alphabet steg derimod 0,3 pct., selv om datterselskabet Google også tirsdag tabte en sag ved EU-Domtstolen om misbrug af en dominerende position inden for søgemaskiner og derfor skal betale en bøde på 2,4 mia. euro. Den dom kan heller ikke ankes yderligere.

Blandt teknologinavnene var der ellers flere plusser. Microsoft steg med 2,1 pct., mens konkurrenten inden for software, Oracle, vandt hele 11,4 pct. Den stigning kom på bagkant af et solidt første kvartal, hvor cloud-salget steg 21 pct. og nu er blevet selskabets største forretningsområde.

Ligeledes inden for it vendte chipkæmpen Nvidias aktie flere gange rundt, men endte i et plus på 1,5 pct., mens konkurrenten Broadcom steg 5,3 pct. efter et par opjusterede anbefalinger mandag og tirsdag og gjorde dermed comeback efter sidste uges regnskabsnedtur.

I cyklisk forbrug var der tirsdag også løft til Tesla på 4,6 pct., mens Amazon vandt 2,4 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

14:56 Chefstrateg: Fremgang i detailsalget rykker næppe ved lempelsesomfang i Federal Reserve
14:39 De amerikanske forbrugere spenderede lidt mere i august
14:12 Nykredit om amerikansk rentesænkning: Serie af lempelser på 25 basispoint forventes
14:01 USA/tendens: Håb om lavere renter holder humøret oppe - Microsoft belønnes for aktiekøb
13:31 Tysk vindauktion af landmølleprojekter overtegnet for første gang siden 2022
13:26 Europa/aktier: Godt humør frem mod amerikanske tal med chokoladeproducent i top
12:50 Europa/aktier: Godt humør frem mod amerikanske med chokoladeproducent i top
12:34 Mærsk har fragtet gods gennem Rusland trods internt forbud
12:29 Investeringsstrateg peger på favoritter inden ny fase med rentenedsættelser
11:56 Gaspriser stiger fra syv ugers lavpunkt: Højt lagerniveau i Europa før fyringssæson
11:53 Obligationer/middag: Rente i ro forud for temperaturmåling på amerikanske forbrug
11:41 Aktier/middag: DSV i fremgang på efterdønninger men fokus er på Fed
11:26 Roblon tæt på nulresultat i tredje kvartal - fastholder årsprognosen
11:08 Renten i laveste niveau i flere år på udsigt til mange rentesænkninger
11:03 Tyskland: ZEW-tilliden skuffede gevaldigt i september
10:50 ECB's Simkus ser kun lille sandsynlighed for rentesænkning i oktober
09:16 Rovsing går i plus og sigter efter højere omsætning næste år
09:14 Aktier/åbning: DSV og Nordea med fremme i grønt C25-felt før detailsalg fra USA
08:55 Obligationer/åbning: Mindre rentefald forud for afgørende detailsalg og rentemelding
08:48 Tivoli forventer flere penge i kassen efter flot sensommer