USA/lukning: Rejseaktier faldt i coronaramt marked

Udgivet den 08-07-2020  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier faldt tirsdag, hvor nyhedsbilledet i høj grad var præget af udviklingen i coronavirus globalt, og særligt i USA hvor antallet af smittede med virusset steg i 41 ud af 50 stater, hvilket har tvunget myndighederne til at træde på bremsen og begrænse genåbningsfasen.

Onsdag morgen er der et mindre rekyl på tirsdagens fald.

Det brede S&P 500-indeks faldt tirsdag med 1,1 pct., Dow Jones-indekset tabte 1,5 pct., mens teknologitunge Nasdaq endte 0,9 pct. lavere.

Onsdag morgen indikerer de store indeksfutures en åbning med stigninger på 0,1-0,2 pct. senere på dagen.

Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg i Danske Bank, forklarer, at det fortsat er frygten for en andenbølge af coronavirusset og risikoen for nye nedlukninger, der præger stemningen.

- Der er et par ting, som driver markederne tirsdag. Dels at de steg så pænt mandag, men så skal man også have ammunition til at drive det videre. Det kan godt være, at kineserne bare giver den gas og sender deres egne aktiemarkeder op, men det bider resten af Asien eller Europa ikke på.

- Og så er det generelt frygten for, hvad der sker, hvis man må lukke ned igen, som dominerer. Nu hører vi, at dele af Australien lukker ned igen, og i USA er der også fortsat negative historier om virusset. På samme tid er det gået rigtig godt på aktiemarkederne, og nu er der bare nogle, som tager lidt gevinster hjem forud for regnskabssæsonen, forklarer han.

Staten New Jersey har meddelt, at en genåbning af staten bliver udskudt efter en stigning i smittetallet, ligesom at også Connecticut mandag bekendtgjorde, at fase tre af genåbningen, der var planlagt til midten af juli, bliver udskudt.

REJSEAKTIER FIK TÆSK

Nye smittetilfælde i flere amerikanske stater tirsdag var heller ikke godt nyt for selskaber i rejseindustrien.

Flyaktier som United Airlines og American Airlines faldt henholdsvis 7,5 pct. og 6,9 pct. tirsdag, og krydstogtselskaber som Royal Caribbean Cruises og Norwegian Cruise faldt med henholdsvis 4,9 pct. og 5,3 pct.

Delta Airlines dykkede desuden med 5,0 pct., og JetBlue Airways tabte 4,6 pct.

United Airlines har meddelt, at selskabet oplever et betydeligt fald i antallet af bookinger og siger, at nye rejserestriktioner kan betyde tvungen orlov for selskabets ansatte. Det skriver Wall Street Journal.

Enkelte lyspunkter var der tirsdag at finde inden for sektorerne medicinal samt it og kommunikation.

- Der er kun lidt sundhed og it- og kommunikationsservices, altså de her digitale selskaber, som stiger, og som kan holde det hele stangen. Og det gør de også, men de kan ikke holde det hele væk, siger Lars Skovgaard Andersen.

En af de aktier var tirsdag Novavax. Selskabet fik tildelt 1,6 mia. dollar af den amerikanske regerings program "Operation Warp Speed".

Projektet er blevet sat i søen af den amerikanske regering for at fremme udviklingen af vaccine og medicin til behandling af coronavirusset. Målet er at udvikle 300 mio. sikre og effektive doser vacciner til januar 2021.

Med tildelingen af de 1,6 mia. dollar kan Novavax nu producere de første 100 mio. doser med startproduktion i fjerde kvartal af i år, udtaler den administrerende direktør for Novavax, Stanley Erik, til Reuters.

Desuden kan det dække udgifterne til et stort fase 3 forsøg - det sidste stadie af test på mennesker - som kan begynde allerede i starten af oktober.

Den nyhed begejstrede investorerne, som sendte Novavax-aktien op med 31,6 pct.

WALMART VIL UDFORDRE AMAZON

Et pænt plus var der også til detailkæmpen Walmart, som senere i denne måned angiveligt vil lancere en abonnementsbaseret kundeplatform, der skal konkurrere med Amazons Prime-program.

Det skrev Bloomberg News på baggrund af kilder med indblik i sagen.

Ifølge Bloomberg News vil Walmart+, som bliver navnet på platformen, koste 98 dollar om året - svarende til knap 650 kr. - og inkludere fordele såsom levering af varer på samme dag, som bestillingen gives.

Det kastede en stigning på 6,8 pct. af sig til Walmart-aktien.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder