USA/middag: Stærke regnskaber som vejrhaner - Cisco løfter it-aktierne

Udgivet den 16-05-2019  |  kl. 18:12  |  

Torsdag forlænger de amerikanske aktier onsdagens fremgang med yderligere stigninger. Bedre end ventede regnskaber fra store navne som Cisco og Walmart står bag den positive stemning, mens bekymringerne omkring handelskrigen sendes lidt i baggrunden.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 12:05, amerikansk østkysttid, med 1,3 pct., mens Dow Jones-indekset går op med 1,1 pct. Nasdaq vinder også 1,5 pct.

Efter optrapningen af handelskrigen mellem USA og Kina i sidste uge og Kinas modsvar mandag er temaet skubbet lidt i baggrunden på onsdagens forlydender om, at USA vil udskyde ny told på import af biler og bildele fra blandt andet EU og Japan, ligesom præsident Donald Trump har gentaget sin tro på "succesfulde" forhandlinger med Kina.

- Dette er blevet et mønster, hvor vi får en stor, aggressiv udmelding fra regeringen, som kan påvirke handelen, og så reagerer markedet aggressivt, som det gjorde mandag, og så ser det ud til at bakke væk igen, siger Susan Schmidt, aktiechef hos Aviva Investors, til Bloomberg News.

Mandag faldt S&P 500 med 2,4 pct.

CISCO HELT I TOP

Fraværet af nyt fra handelsfronten giver plads til, at investorerne kan fokusere på den igangværende regnskabssæson. Her er Cisco torsdagens stjerne. Netværksproducenten kom lidt bedre end ventet gennem sit tredje kvartal, da indtjeningen var en spids over det spåede, og da omsætningen landede på 12,96 mia. dollar mod ventede 12,87 mia. dollar.

- Et stærkt resultat fra Cisco vil løbe over til andre teknologinavne, siger Michael James, direktør for aktiehandel hos Wedbush Securities, til Reuters.

- Økonomisk styrke vil hjælpe investorerne med at se forbi ethvert spørgsmål, og jeg venter ikke nogen form for skarp tilbagetrækning i markedet.

Ciscos regnskab blev lagt frem efter lukketid onsdag, og aktien blev i eftermarkedet belønnet med et plus på 2,8 pct., men i ordinær handel torsdag hopper aktien op med 7,1 pct. Den største stigning i torsdagens S&P 500-indeks.

Fremgangen for netværksproducenten løfter sammen med et plus på 2,5 pct. til Microsoft også it-sektoren som helhed. Den stiger med 1,5 pct. torsdag. det samme gør råvarer og materialer. Der er også fremgang til finansaktierne med 1,4 pct. I samme niveau ligger også cyklisk forbrug og sundhed.

Blandt de øvrige store aktier vinder Amazon frem med 2,2 pct., mens Googles moderselskab, Alphabet, stiger 1,7 pct. Apple stiger mere beskedent 0,5 pct.

Blandt sundhedsaktierne er der plusser til Meck på 2,5 pct., til Johnson & Johnson på 1,2 pct., og til Pfizer på 1,5 pct.

Finansaktierne har også en positiv torsdag, trods EU-bøder til blandt andet JPMorgan Chase og Citigroup i milliardklassen for ulovligt at have aftalt valutakurser i private chatrum. JPMorgan vinder alligevel 1,8 pct., Bank of America går frem med 1,6 pct., og Citigroup stiger 2,1 pct.

AMERIKANERNE SPISER TOLDEN

Walmart vinder torsdag også frem med 2,8 pct. efter en bedre end ventet indtjening i første kvartal, ligesom den underliggende vækst på hjemmemarkedet i USA på 3,4 pct. var den bedste i ni år, ifølge Bloomberg News. Det peger på, at de amerikanske forbrugere ikke har ladet sig afskrække af højere priser på grund af told på kinesiske varer.

- Dette er et rigtig godt sæt resultater. Forretningen i USA er stjernen i showet, siger Neil Saunders, analytiker hos Globaldata Retail, til Bloomberg News.

Colfax, der producerer maskiner til metalindustrien, stiger desuden med 4,7 pct. efter meldingen om, at koncernen vil sælge sin luft-og-gas enhed for 1,66 mia. dollar til kapitalfonden KPS Capital Partners. Udover at få den salgssum i kassen, betyder frasalget også, at Colfax trækker sig fra de ustabile sektorer inden for minedrift og olie og gas, hvilket ifølge Bloomberg News vil betyde en mere stabil udvikling i Colfax.

Endelig er Uber på vej mod sin tredje stigning i træk. Efter de to første handelsdage med fald på henholdsvis 7,7 og 10,8 pct. er Uber på vej tilbage mod noteringskursen på 45 dollar. Torsdag stiger aktien 5,2 pct. til 43,45 dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder