USA/middag: Udsigt til trefoldig rekord med hjælp fra Trump og Powell

Udgivet den 11-07-2019  |  kl. 18:44  |  

Det amerikanske indeks for de tungeste aktier, Dow Jones, springer frem på de aktiemarkedet ved middagstid lokal tid trukket af især sygekassen United Health Group, der styrkes af et nyt udspil fra den amerikanske præsident, Donald Trump.

Dow Jones-indekset ligger ved middagstid 0,7 pct. højere i 27.057,72, og holder niveauet frem til slutningen af den amerikanske aktiehandel, vil der vare tale om lukkerekord for indekset.

Det vil der også for de to andre toneangivende indeks, det brede S&P 500 og Nasdaq, som ved middagstid ligger mere beskedne 0,2 pct. højere. Men det er nok, til at S&P 500-indekset kan passere rekordniveauet 3000, mens Nasdaq bygger videre på onsdagens rekordlukning:

Dermed synes vibrationerne i den positive grundtone, som den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, intonere onsdag med dueagtige udtalelser i den amerikanske kongres, at leve videre.

Powell signalerede over for Kongressen en rentenedsættelse på det kommende møde i Federal Reserve. Han kunne fortælle, at centralbankledelsen har diskuteret en lempeligere pengepolitik, og at banken er på vej til at sænke renten.

PRISERNE STEG MERE END VENTET

Torsdag eftermiddag var en større end ventet fremgang i de amerikanske kerneforbrugerpriser i juni i første omgang med til at forstærke stigningerne i de ledende aktiefutures, men effekten blev kort efter dæmpet igen.

I juni steg kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, 2,1 pct. på årsbasis. Til sammenligning havde analytikerne ventet en fremgang på 2,0 pct., viser data fra Bloomberg News.

Også for nytilmeldte ledige kom der nye tal torsdag eftermiddag, som umiddelbart pegede væk fra en mildere pengepolitik. Det var i sidste uge 209.000 nytilmeldte ledige, mens der ifølge Bloomberg News var ventet en tilgang på 221.000 blandt økonomerne.

OK TIL RABATTER GAVNER SYGEKASSE

Sygekassen Unitedhealth Group og livsforsikringsselskabet Cigna er nogle af de helt store vindere i torsdagens amerikanske aktiehandel med plusser på respektive 4,8 pct. og 10,5 pct.

Ifølge Bloomberg News har Det Hvide Hus trukket et forslag om at eliminere rabatter tilbage, og derfor vil det ikke være en del af regeringens sundhedsplan.

Opmærksomhed er der også til Snap Inc., der er selskabet bag billeddelingstjenesten Snapchat, og som ved middagstid kigger 2,1 pct. højere

Plusset kommer, efter at Bank of America har hævet kursmålet for aktien til 17 dollar fra 12 dollar. Årsagen til det højere kursmål er, at der er bedring i antallet af brugere på tjenesten.

- Vi fornemmer mere optimisme omkring Snaps innovation og mindre bekymring over brugertrends, skriver analytiker Justin Post ifølge Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "neutral".

Den tyske medicokoncern Fresenius Medical Care, der også er noteret i New York, har også en god dag på det amerikanske aktiemarked, hvor selskabets aktie stiger 3,3 pct. Ifølge Bloomberg News oplyste selskabet sent onsdag, at den nationale plan for nyrebehandling i USA, som blev offentliggjort onsdag, er en positiv bekræftelse af Fresenius egen strategi.

Der er også fokus på medicoselskabet Agilent Technologies, efter at det torsdag er kommet frem, at koncernen har indgået en aftale om at købe selskabet Biotek Instruments for 1,17 mia. dollar. Det skriver Bloomberg News. Agilent Technologies-aktien taber 1,3 pct. torsdag middag.

Delta Airlines har ved middagstid lagt 1,4 pct. til kursen efter en vækst i det kvartalsvise overskud på 39 pct. på baggrund af højere billetpriser og bedre kapacitetsudnyttelse. Onsdag løftede kollegaen American Airlines Group sine forventninger til omsætningen i sit andet kvartal. Torsdag middag stiger AAL-aktien 0,9 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
5,33%
 
18:27:01

 
4,71%
 
17:30:01

 
3,76%
 
17:30:01

 
2,37%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder