USA/T-bond: Lille renteløft på Kina-data og genåbning

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 06:32  |  

Genåbningsoptimisme og mandagens positive kinesiske data gav tirsdag øget risikoappetit, og det løftede i tandem både de amerikanske aktier og renter.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 2 basispoint til 0,68 pct. Gennem tirsdagen var renten nede i 0,65 pct., men også oppe i 0,69 pct.

Onsdag morgen fortsætter rentestignignerne på T-bondmarkedet i Tokyo. Her handles den tiårige T-bond med en rente på 0,71 pct.

Der er 4 point mere end renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg tirsdag 1 basispunkt til omtrent 0,17 pct.

Onsdag morgen holder niveauet, og med udviklingen er rentekurven stejlet til 54 point mod 51 point tirsdag.

- Investorerne lægger vægt på, at økonomierne åbner op, og derfor stiger renterne, forklarer seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Dermed så investorerne gennem fingre med uro i USA, hvor flere store byer har været ramt af demonstrationer og optøjer og i sin tur af skrappe svar fra ordensmagten og militæret, i kølvandet af den sorte amerikaner George Floyds død i politiets varetægt.

Danske Banks investeringsekspert peger dog på, at uroligheder i USA historisk set ikke har den store effekt på udviklingen på Wall Street.

I stedet fremhæver Lars Skovgaard Andersen solide økonomiske data fra Kina mandag, som stadig var med til at holde humøret oppe tirsdag. Aktiviteten i Kinas fremstillingssektor steg nemlig i maj til 50,7 fra 49,4 i april, mod ventede 49,6, og netop det at krydse indeks 50 er vigtigt, da det indikerer ekspansion.

- Tolker man videre på dataene fra Kina mandag, så vil der kommer mere efterspørgsel på varer, og det betyder, at der er brug for lavere renter i kortere tid, og så skal renterne stige lidt herfra. Det er en bekræftelse af, at der åbnes op, og at det går bedre, siger seniorstrategen.

- Det er nogle ret vigtige data, som kom fra Kina mandag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder