USA/T-bond: Rentedans på stedet på nyhedsfattig dag

Udgivet den 23-10-2019  |  kl. 22:10  |  

På en dag uden nøgletal og uden store nyheder, efter tirsdagens brexit-uro, var der let sivende obligationskurser i USA, og derfor pegede rentepilen en smule opad.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg marginalt til 1,76 pct. Det var også niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede.

I løbet af onsdagens handel svingede den tiårige rente mellem 1,73 og 1,77 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation kravlede også en smule op til 1,59 pct.

Tirsdag aften stemte parlamentarikerne i det britiske underhus for premierminister Boris Johnsons brexit-aftale, men de forkastede kort efter den foreslåede tidsplan, som skulle sikre, at Storbritannien kunne forlade EU den 31. oktober. Det gav fornyet bekymring og medførte rentefald i USA.

Onsdag var det dog indregnet i obligationskurserne og renterne, der således ikke bevægede sig alverden.

- Vi handler tæt sammen med europæiske renter, selv om volumenerne er lette. Men vi kigger stadig på brexit. Alt er tilbage i spændingsfeltet uden nogen afklaring, sagde Jim Vogel, rentestrateg hos FTN Financial, til Reuters.

Onsdagen var desuden vigtige amerikanske nøgletal, mens der omvendt torsdag blandt andet kommer de vigtige PMI-tal, hvor investorerne vil holde øje med faldet i fremstillingsindustrien vil fortsætte, og om usikkerheden har spredt sig til servicesektoren.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder