USA/T-bond: Rentefald på afventende dag uden handelsnyt

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 06:32  |  

Der var lette rentefald på de amerikanske statspapirer mandag.

Den toneangivende amerikanske tiårige statsobligation T-bond endte mandag med et fald på 2 basispoint til 1,81 pct. i forhold til lukkeniveauet fredag.

Tirsdag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på 1,80 pct. på markedet i Tokyo. Det er stort set samme niveau, som da de danske handlere lukkede bøgerne mandag eftermiddag.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt mandag med knap 2 basispunkter til 1,59 pct.

Tirsdag morgen oppebærer den toårige T-bond en rente på 1,60 pct.

Hvor renterne steg en anelse fredag på positivt nyt om handelsforhandlingerne, så var det manglende nyt mandag, der satte renterne under pres.

- Jeg ved ikke, hvor mange gang vi nu har set optimisme vende sig til pessimisme. Hvis det var let at få en aftale forhandlet hjem, så ville den have været underskrevet nu, siger Jerry Braakman, chefinvestor i First American Trust, til Bloomberg News.

Igen var det et tweet - dog ikke fra den amerikanske præsident - der satte lidt bevægelse i markederne. Denne gang var det et tweet fra en Kina-korrespondent fra CNBC, hvor en kinesisk regeringskilde blev citeret for, at kineserne var pessimistiske over for en handelsaftale, der tog luften ud af ballonen.

Ifølge tweetet skulle USA's præsident, Donald Trump, angiveligt have modsat sig en tilbagerulning af toldsatserne.

Kalenderen var mandag uden banebrydende nøgletal - og investorerne havde ikke meget nyt at agere ud fra.

Dog mødtes chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, med en af sine store kritikere, den amerikanske præsident, Donald Trump, og dennes finansminister, Steven Mnuchin.

Der var anden gang de tre mødes ansigt-til-ansigt, skriver Bloomberg News.

Denne gang var det for at diskutere tilstanden i den amerikanske økonomi - og ifølge en meddelelse fra Federal Reserve, holdt Powell fast i de synspunkter, som han fremlagde i Kongressen i sidste uge.

Her sagde han blandt andet, at den amerikanske økonomi er en stjerne, og det ti år lange opsving vil fortsætte. Samt at risiciene vil næppe kunne afspore fremgangen.

- Vores prognose og vores forventninger er i den grad en fortsat moderat vækst. USA's økonomi er en stjerneøkonomi disse dage, lød det fra Federal Reserves formand, ifølge Bloomberg News.

Og det var tilsyneladende noget, Trump gerne ville høre.

I hvert fald tweetede den amerikanske præsident efterfølgende, at de tre havde haft et "meget godt og hjerteligt møde", hvor en række emner var blevet diskuteret - blandt andet "renteniveauer, negative renter, dollarstyrke og dens betydning for produktion, handlen med Kina, EU og andre", skrev præsidenten.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder