USA/T-bond: Rentefald på handelsuro og inflationsbekymring

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 22:12  |  

Tirsdagen bød på rentefald i USA, da investorerne fik lidt handelsbekymring her dagen før, at USA og Kina efter planen ellers skal underskrive deres delvise handelsaftale. Tirsdagens lidt svage forbrugerpriser kombineret med skuffende lønvækst i fredagens jobrapport pressede lidt ekstra på renterne i den lange ende.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation gik ned med 4 basispoint til 1,81 pct., hvilket var et point under niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af tirsdagen vekslede den tiårige rente mellem 1,81 og 1,86 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt samtidig 2 basispunkter til 1,57 pct.

Investorerne bed tirsdag mest mærke i en nyhed, som Bloomberg News bragte til torvs, om, at onsdagens underskrivelse af den delvise handelsaftale mellem Kina og USA betyder en efterfølgende fastfrysning af tarifferne i ti måneder - til efter det amerikanske præsidentvalg. Den ubekræftede artikel var en skuffelse for de investorer, som havde håbet på yderligere reduktioner i den nærmeste fremtid. Med handelsaftalen sløjfes ellers told på nye varer fra Kina, ligesom satsen på varer for 120 mia. dollar halveres til 7,5 pct.

- Rentefaldet tirsdag var udtryk for usikkerhed omkring handelsaftalen og tarifferne fremadrettet. Nogle køber lidt beskyttelse. Der er ikke noget i økonomierne lige nu, som siger, vi reelt skal længere ned, siger Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank.

Nøgletallene viste tirsdag, at de amerikanske forbrugerpriser accelererede i december til en stigning på 2,3 pct. på årsbasis fra 2,1 pct. i november, men det var mindre end ventede 2,4 pct., ifølge Bloomberg News. Det lagde til fortællingen om lidt skuffende inflationsindikationer, da fredagens jobrapport vidnede om en vækst i timelønningerne på 2,9 pct. mod ventede 3,1 pct. i USA i december.

- Inflationstallene skuffede lidt, så det er i den lange ende, hvor man drejer mest på knappen. Der er også lidt efterveer fra jobrapporten fredag, som vidnede om svage lønstigninger. Det har samme effekt, forklarer Danske Banks seniorstrateg.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder