USA/T-bond: Rentefaldet glippede for de lange obligationer

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 22:30  |  

Det lignede længe små rentefald på det amerikanske obligationsmarked torsdag, men rentefaldet blandt de længere obligationer gik i sig selv igen i den sidste times handel, på en dag hvor investorerne fordøjede onsdagens rentemeddelelse fra den amerikanske centralbank.

Federal Reserve sænkede helt som ventet renten med 25 basispoint, men overraskede til gengæld ved, at et flertal af de 17 individuelle bankchefer ikke spår rentesænkninger hverken i 2019 eller 2020.

Meldingen har dog ikke vundet gehør i markedet, hvor futures fortsat ser over 50 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse allerede i oktober.

Syv af de 17 bankchefer regner da også med endnu en sænkning i år.

- De holder basalt set stadig døren åben for rentenedsættelser, men de har endnu ikke forpligtet sig til at gå igennem den (døren, red.), siger rentestrateg i TD Securities Gennadiy Goldberg til Reuters.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation endte stort set uændret i et niveau lige over 1,79 pct.

Henover torsdagen blev den tiårige rente handlet mellem 1,75 og 1,82 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt til gengæld med halvandet basispoint til lige over 1,74 pct. og derved stejlede rentekurven marginalt, så der nu er 5 basispoints forskel mellem den to- og tiårige rente.

Medvirkende til rentefaldet i den korte ende var ifølge Reuters en hjælpende hånd fra den amerikanske centralbanks afdeling i New York, der torsdag kanaliserede 75 mia. dollar ind i det helt korte pengemarked, for at løsne op for en likviditetsmangel, der havde sendt dag-til-dag renten på lån mellem banker op i 10 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder