USA/T-bond: Rentehop på solide nøgletal og stimulushåb

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 06:32  |  

Store stigninger i coronasmitten gav torsdag øget tro på stimulus i USA, og samtidig viste økonomien stærke tegn i tredje kvartal. Investorerne kastede sig efter store aktiefald onsdag sig igen også over aktierne, og det betød, at obligationerne blev skubbet til side, og derfor steg renterne.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 6 basispoint til 0,83 pct. Renten var torsdag indledningsvist nede omkring 0,77 pct., inden den kravlede op efter de stærke nøgletal.

Fredag morgen falder renten på den tiårige T-bond til 0,81 pct. på markedet i Tokyo.

Det er samme niveau, som da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg torsdag marginalt til 0,15 pct.

Fredag morgen oppebærer den toårige T-bond fortsat en rente i underkanten af 0,15 pct. i Tokyo.

- Det er gode nøgletal, som også får renterne til at stige. Det er et pænt hop, men den lange rente har også været volatil på det seneste, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Torsdagens økonomiske nøgletal var da også solide. Økonomien i USA voksede nemlig med 33,1 pct. i tredje kvartal i forhold til andet, og det var mere end de ventede 32,0 pct. I andet kvartal trak BNP sig sammen med 31,7 pct.

Privatforbruget gik i perioden desuden op med 40,7 pct. mod spåede 38,9 pct., ifølge Bloomberg News, mens en anden positiv nyhed var, at antallet af nye ledige i sidste uge faldt til 751.000 fra 791.000 ugen før.

- Renterne løftes også af, at investorerne torsdag ser glasset som halvt fuldt i stedet for halvtomt. Nu fokuserer de på, at det er ligegyldigt, om der kommer en hjælpepakke før eller efter præsidentvalget. Der kommer en uanset. Det ser nemlig ud som om, at politikerne rundt omkring har indset, at der skal ske noget på grund af nedlukningerne.

Onsdag blev der annonceret yderligere nedlukninger i Europa, blandt andet i Tyskland og Frankrig, og samtidig toppede væksten i coronasmitten igen i USA.

I næste uge skal amerikanerne dog til valg. Og det er kan skabe usikkerhed den kommende tid, da der er risiko for et uklart resultat i kampen om præsidentposten mellem Donald Trump og Joe Biden.

- Der er dog tvivl om, man får et klart valgresultat i USA. På grund af meget langsommelig optælling af brevstemmer i flere delstater. Så uroen kan fortsætte, med mindre Joe Biden på valgaftenen alligevel er klart foran, kommenterer Lars Skovgaard Andersen.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder