USA/T-bond: Renten sendt i styrtdyk efter pengepolitisk møde

Udgivet den 28-04-2016  |  kl. 06:32  |  

Det var slut med stigninger i de amerikanske obligationsrenter onsdag, hvor den amerikanske centralbank - Federal Reserve - slog fast, at der ikke er ændringer undervejs i bankens renteudsigter.

Det fik investorerne til at kaste sig over de amerikanske T-bonds, hvorved renten modsat blev sendt ned.

Den toneangivende tiårige amerikanske T-bond lukkede onsdag med en rente på 1,85 pct. Det var 8 basispoint lavere end tirsdagens lukkeniveau.

RENTEFALD FORTSÆTTER I TOKYO

Torsdag morgen fortsætter rentefaldet på den amerikanske T-bond på markedet i Tokyo. Her handles renten i 1,83 pct. Det er 6 basispoint mindre end ved dansk lukketid klokken 17 onsdag.

Det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, gav som ventet ingen ændringer i renten. Og centralbanken gav ingen indikation om, hvornår en ændring vil komme på tale.

Blot fremgik det, at banken forbliver positiv over for fundamentet for den amerikanske vækst, mens bekymringerne over risiciene fra den globale økonomiske opbremsning og turbulensen på de finansielle markeder er mindsket lidt.

- Erklæringen bekræfter og validerer "lavere rente i længere tid", som er Federal Reserves neutral-scenarie. Investorerne havde positioneret sig til potentialet i en mere "stram" erklæring, og da de ikke fik det, havde de det fint med at kaste sig over den lange ende (af rentekurven, red.), siger strategichef Subadra Rajappa fra Société Générale i New York til Bloomberg News.

TUNGE NØGLETAL FORUDE

Fra nøgletalsfronten var der en overraskende høj stigning i antallet af igangværende bolighandler. Antallet steg 1,4 pct. i marts sammenlignet med måneden før, hvilket var en noget større fremgang end de ventede 0,5 pct.

Torsdag kommer der tal for BNP-væksten og privatforbruget i første kvartal, og dermed skubbes de ugentlige tal for nytilmeldte ledige i baggrunden.

På ugens sidste dag kommer der tal for den vigtige PCE-deflator, der er Federal Reserves foretrukne inflationsindikator. Samtidig offentliggøres personlig indkomst og forbrug foruden Chicago PMI og Michigan-tillidsindikatoren.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder