USA/T-bond: Renter igen på tilbagetog onsdag

Udgivet den 30-11-2023  |  kl. 06:32  |  

Trods bevis på solid vækst i den amerikanske økonomi i tredje kvartal fortsatte markedsrenterne i USA med at falde onsdag.

Renterne fortsatte dermed kursen sydover efter flere blide kommentarer den senere tid fra chefer i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 7 basispoint til 4,26 pct. Henover onsdagen svingede den tiårige rente mellem 4,25 og 4,33 pct.

Torsdag morgen er den tiårige T-bond-rente kravlet op i 4,28 pct. på markedet i Tokyo. Det er samme niveau som ved dansk lukketid onsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente sætte sig med 9 basispoint til 4,65 pct.

Det niveau er fortsat gældende torsdag morgen i Tokyo.

Onsdags tilbagetog for renterne kom til trods for en opdateret opgørelse over den amerikanske vækst i tredje kvartal, som viste en fremgang på 5,2 pct. mod ventet 5,0 pct. og mod det oprindeligt udmeldte 4,9 pct.

- BNP-tallene var gode, men noget rod, siger Brian Jacobsen, der er cheføkonom hos Annex Wealth Management, til Reuters.

- Dataene er for det meste støj med meget lidt signal, men det er klart, at investorer ser på dette med holdningen, "ja, men hvad kommer bagefter?" Væksten går sandsynligvis fra stærk til god til middelmådig i løbet af de næste par kvartaler, fortsætter han.

Tirsdag faldt renterne også, da medlem af Federal Reserves bestyrelse Christopher Waller udtalte, at han i "tiltagende grad" havde tillid til, at centralbankens rente, som nu er i 5,25-5,50 pct., er tilstrækkeligt restriktiv til at bringe inflationen ned til bankens mål om 2,0 pct. om året.

Onsdag offentliggjordes også den seneste Beige Book, der indsamler indtryk fra økonomien i Federal Reserves 12 distrikter, og den vidnede om en afmatning af den økonomisk aktivitet i oktober og første halvdel af november.

- De anekdotiske beviser antyder, at Federal Reserve får, hvad den ønsker: En økonomi, der oplever en smertefri og afmålt opbremsning, siger Jeffrey Roach, der er cheføkonom hos LPL Financial, til Bloomberg News.

- Da prispresset formentlig vil aftage yderligere de kommende måneder, kan markederne med rimelighed forvente, at Federal Reserve vil gå på pause frem til midten af næste år, når centralbanken kunne sænke renten beskedent, fortsætter han.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder