USA/T-bond: Rentestigning på øget risikolyst og obligationssalg

Udgivet den 09-07-2020  |  kl. 06:32  |  

Investorerne trodsede onsdag igen nye høje smittetal, og sendte aktiekurserne op og obligationskurserne ned, efter fortsat håb om en hurtig genopretning.

Det amerikanske obligationsmarked var onsdag også præget af, at finansministeriet solgte obligationer for 29 mia. dollar.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg onsdag med 3 basispoint til 0,66 pct.

Torsdag morgen viger rente en anelse på T-bondmarkedet i Tokyo, hvor den tiårige amerikanske statsobligation handles med en rente på 0,65 pct.

Det er et halvt basispoint mindre end ved dansk lukketid onsdag.

Det amerikanske finansministerium solgte for 29 mia. dollar tiårige statsobligationer, hvor den høje rente var 0,653 pct. Det er et fald fra renten på 0,7 pct. i maj.

Auktionen viste ifølge analytikerne, at investorerne var villige til at se forbi det stigende amerikanske underskud og den igangværende pandemi, idet obligationerne fortsat giver højere afkast end gæld fra andre regeringer.

- Det var bestemt en auktion, der blev godt modtaget af de primære markedsdeltagere, siger rentestrateg Ben Jeffery fra BMO Capital Markets ifølge Reuters.

- Som verdens foretrukne safe haven-aktiv, vil den strukturelle efterspørgsel efter statsobligationer altid være en afsætningsmulighed for dem, der søger sikkerhed, og endnu mere med lave eller negative renter i Europa, siger BMO's rentestrateg.

Aktierne på Wall Street var onsdag i hopla med stigninger på 0,7 til 1,4 pct. til de tre toneangivende indeks, idet markedsdeltagerne satsede pengene på en hurtig genopretning til trods for fortsatte meldinger om flere smittede med coronavirus.

Renten på den toårige amerikanske statsobligation holdt onsdag niveauet omkring 0,15 pct., hvilket også er tilfælde torsdag morgen.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder