USA/T-bond: Skepsis i obligationsmarkedet og små rentefald

Udgivet den 03-07-2020  |  kl. 06:32  |  

Torsdagens store nyhed fra amerikansk økonomi var en større end ventet jobvækst i juni, men selv om det satte gang i aktieplusser, var investorerne på rentemarkedet alligevel skeptiske, og renterne satte sig en smule.

Fredag handles de amerikanske T-bonds ikke, da markedet i USA er lukket for fejring af den amerikanske uafhængighedsdag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt torsdag med 1 basispoint til 0,67 pct., hvilket også var rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

I løbet af torsdagen var renten oppe i 0,71 pct. og nede i 0,66 pct.

I løbet af den afkortede handelsuge steg renten med 3 point fra 0,64 pct. sidste fredag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation steg desuden også med 1 basispoint til 0,15 pct.

At renterne satte sig torsdag, flugtede ikke med, at de amerikanske aktier var i risk on-humør og steg med 0,5 pct. målt på S&P 500-indekset.

- Det, som sker, er en frakobling mellem aktivklasserne. Vi kan bedst lide, når de udvikler sig i harmoni, og det ville bekymre mig, hvis det forsætter sådan her længe, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Den positive stemning i aktiemarkedet var udløst af, at jobrapporten, kongetallet, for juni viste, at der i USA blev skabt 4,8 mio. arbejdspladser uden for landbruget mod ventede 3,2 mio. job ifølge Bloomberg News.

Arbejdsløsheden faldt samtidig til 11,1 pct. mod ventede 12,5 pct. og mod 13,3 pct. i maj.

- Jobtallene var positive, men rentemarkedet er mere forbeholdent, fordi man sætter spørgsmålstegn ved jobskabelsen og økonomien. Hvis nedlukningerne kommer tilbage, vil det være de her job, der igen rammes, forklarer Danske Banks investeringsekspert.

I maj og juni er der nu blevet skabt samlet set 7,5 mio. arbejdspladser i USA, men i de to foregående måneder forsvandt der dog også officielt mere end 22 mio. amerikanske job, så der er også lang vej tilbage.

Lars Skovgaard Andersen peger på, at de mange nye job de seneste to måneder først og fremmest skabes i servicesektoren, eksempelvis hos restauranter og barer, der vil blive ramt af nye nedlukninger.

Da USA i disse dage oplever rekordhøj vækst i coronasmittede - over 50.000 om dagen - og da flere delstater har trukket i håndbremsen på genåbningsplanerne, kan udviklingen vende.

Med til at dæmpe humøret i rentemarkedet var også, at 1,427 mio. amerikanere i sidste uge meldte sig som førstegangsledige, hvilket var flere nytilmeldte ledige end de ventede 1,350 mio. nye arbejdsløse.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder