USA/T-bond: Svag jobrapport gav rentefald - Tokyomarked lukket

Udgivet den 07-09-2015  |  kl. 06:32  |  

Der var rentefald på de amerikanske statspapirer efter en skuffende arbejdsmarkedsrapport fra de amerikanske myndigheder fredag.

Rapporten strittede i alle retninger, og gav på ingen måde den sikre indikation om, hvorvidt Federal Reserve vil øge renten i september, som det var håbet.

- Federal Reserve har ikke givet et klart signal om, at de er klar til at hæve renterne. Og uanset om det bliver i september eller et hvilket som helst andet tidspunkt i år, er der på nuværende tidspunkt ikke skyggen af indikationer i de
økonomiske data, som signalerer inflation, siger portefølje forvalter Sean Simko fra SEI Investments Co. i Pennsylvania.

Samlet blev det til et fald i renten på den toneangivende amerikanske T-bond på 4 basispoint til 2,12 pct.

Ved dansk lukketid klokken 17 fredag var den amerikanske rente på godt 2,14 pct.

Mandag morgen handles de amerikanske statspapirer ikke på markedet i Tokyo, da det amerikanske marked er lukket for Labor Day.

Arbejdsmarkedsrapportens data viste en jobskabelse uden for landbruget på blot 173.000 personer i august. Det var godt et stykke under økonomernes forventningerne på 217.000.

Lønningerne steg 0,3 pct. på månedsbasis og 2,2 pct. på årsbasis, hvilket var 0,1 pct.point mere end ventet for begge perioders vedkommende, mens selve arbejdsløsheden fald fra 5,3 pct. til 5,1 pct.

Jobrapporten er det sidste større sæt data ingen Federal Reserves pengepolitiske møde 16.-17. september.

Indeværende uge er ganske beskeden for så vidt angår nøgletal. Først torsdag er der nyt i form af importpriser og engroslagre samt de ugentlige tal for nytilmeldte ledige.

Fredag offentliggøres producentpriser og Michigan tillidsindeks.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Obligationer❯  lukning❯  USA❯ 

Relaterede nyheder