USA/T-bonds: Stærk efterspørgsel gav lidt lavere renter

Udgivet den 10-07-2013  |  kl. 07:02  |  

Der var et mindre rentefald i de amerikanske statsobligationer tirsdag. De seneste dages rentestigning fik investorerne til at stå i kø ved dagens auktion over tre-årige T-bonds, og med renter der ligger dobbelt så højt som for blot to måneder siden, blev t-bondauktionen udsolgt på rekordtid.

Den toneangivende amerikanske statsobligation - den 10-årige T-bond - sluttede tirsdag med en rente på 2,63 pct., hvilket var 1 basispoint eller 0,01 pct.point lavere end mandag.

Onsdag morgen handles den 10-årige T-bond fortsat med en rente på 2,63 pct. i Tokyo.

Dagens hovedbegivenhed var det amerikanske finansministeriums auktion over tre-årige papirer. De seneste dages store hop i de amerikanske renter fik investorerne til at flokkes om udbuddet som fluer om en ost.

- Auktionen havde en stærk efterspørgsel med et attraktivt renteniveau efter det massive udsalg, vi har set. Markedet forventer at Federal Reserve vil reducere (de kvantitative lempelser, red.) på et tidspunkt. Men centralbanken vil ikke hæve renterne i overskuelig fremtid, hvilket lægger låg på, hvor højt renterne kan gå, siger obligationschef Larry Milstein fra RW Pressprich & Co i New York til Bloomberg News.

Bid-to-cover ratio, der måler efterspørgslen ved at sammenligne de samlede bud med mængden af ​​udbudte værdipapirer, endte på 3,25 mod 2,95 ved den seneste auktion.

De indirekte bydere, der blandt andet tæller udenlandske centralbanker, købte 35,6 pct. af udbuddet sammenlignet med et gennemsnit på 26,2 pct. ved de sidste ti auktioner.

Onsdag vil der blive udbudt 10-årige papirer for 21 mia. dollar, og torsdag afsluttes ugens auktioner med salg af 13 mia. dollar af de lange 30-årige T-bonds.

Senere onsdag vil referatet fra det seneste pengepolitiske møde i Federal Open Market Committee tiltrække sig en del opmærksomhed. Investorerne venter at få bedre indsigt i Federal Reserves planer for tidsplanen for en reduktion af de kvantitative lempelser. Samtidig vil søgelyset blive rettet mod Boston. hvor centralbankchef Ben Bernanke vil tale om Federal Reserves pengepolitik.

Fra nøgletalsfronten er der kun engroslagre på dagsordenen onsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk