USA/tendens: Fald til aktierne inden inflationstal

Udgivet den 13-01-2021  |  kl. 14:28  |  

Det peger ned for de amerikanske aktiemarkeder, når de åbner onsdag. Futures for de tre ledende indeks falder mellem 0,3 og 0,4 pct.

Investorerne har blikket rettet mod inflationstal for december, hvor kerneforbrugspriserne ventes at stige med 1,6 pct. på årsbasis ifølge Bloomberg News.

- Inflation er kodeordet i dag. Hvis tallene viser sig stærke, vil spekulationer om en mere aggressiv Frederal Reserve melde sig, siger Marija Veitmane, strateg i State Street Global Markets, til Reuters.

Tirsdag steg det brede S&P 500-indeks marginalt, mens Dow Jones vandt 0,2 pct. og et minut før lukketid endda lå til rekord, og Nasdaq gik frem med 0,3 pct.

J&J FORSINKET

Medicinalselskabet Johnson & Johnson står angiveligt over for uventede forsinkelser i produktionen af selskabets vaccine mod covid-19 og vil muligvis ikke være i stand til at levere det lovede antal doser til den amerikanske regering til foråret.

Det skriver New York Times onsdag på baggrund af anonyme kilder.

Ifølge mediet har de amerikanske myndigheder fået at vide, at Johnson & Johnson kan blive op til to måneder forsinket i forhold til den oprindelige produktionsplan, og ikke kan nå at indhente produktionen før til april.

Her skulle selskabet have leveret flere end 60 millioner doser til USA, og Danmark har sikret sig doser til at færdigvaccinere 5,6 millioner personer.

Fase 3-forsøg blev indledt i september med omkring 60.000 testpersoner.

I det amerikanske formarked indikeres aktien at åbne 0,2 pct. højere.

MEDVIND TIL HUSBYGGER

Husbyggeren KB Home kom med regnskab tirsdag, efter markedet var lukket. Og det var bedre end ventet. I de tre måneder frem til november, blev der sat underskrifter på 42 pct. flere husbyggerier til samlet 3927 mod ventede 3401, skriver Bloomberg News.

I de første seks uger af 2020/21 er ordrene steget med 42 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Det kvitterer investorerne med ved at sende aktien op i formarkedet med 6,7 pct.

I den mere kuriøse ende stiger elbilproducenten Canoo 17,7 pct. i formarkedet, efter det er kommet frem, at Apple har holdt møder med selskabet i første halvdel af 2020.

Mediet The Verge kan fortælle, at de to selskaber diskuterede en række emner - blandt andet investering og opkøb - men snakken faldt til jorden, fortæller tre kilder.

Apple falder 0,1 pct. i formarkedet.

GENREJSNING TIL TWITTER

Tirsdag satte kommunikationsservice sig med 1,5 pct. Her faldt Alphabet med 1,1 pct., mens Facebook faldt 2,2 pct., og Twitter tabte 2,4 pct. De sociale medier er under pres efter sidste uges uroligheder på Capitol Hill i Washington, da blandt andet Twitter permanent har suspenderet præsident Donald Trumps konto, hvilket har medført kritik. På Twitter havde Trump næsten 89 mio. følgere.

Onsdag indikeres Alphabet og Facebook til fald på henholdsvis 0,5 og 0,1 pct., mens Twitter stiger 1,3 pct. i formarkedet.

I samme sektor faldt Netflix med 1,0 pct. tirsdag, på trods af at streamingkæmpen annoncerede sit program for 2021 med blandt andet 70 originale film. Onsdag ser det ud til fortsat pres på aktien med et fald på 0,6 pct. op til åbning.

Uden for det brede indeks steg Uber, verdens største samkørselstjeneste, med 7,2 pct. tirsdag, efter at storaktionæren, japanske Softbank, solgte aktier for 2,0 mia. dollar.

Onsdag falder aktien 0,1 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder