USA/tendens: Fedex står til belønning i grøn start på Wall Street

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 14:51  |  

Pakkeselskabet Fedex løber med en del positiv opmærksomhed inden starten på handlen med amerikanske aktier onsdag.

Her ser det ud til, at det generelle marked vil åbne let positivt, hvis man skal tro handlen med futures, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer.

Her indikeres S&P 500-indekset, Nasdaq-indekset og Dow Jones-indekset stigninger på mellem 0,2 pct. og 0,4 pct. fra start.

Det sker, på trods af at et nøgletal en time inden åbningen viste en skuffende udvikling i det amerikanske detailsalg i august.

Her steg salget med 0,6 pct. sammenlignet med juli, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en fremgang på 1,0 pct.

Begejstringen er dog blevet dæmpet en smule af offentliggørelsen. Inden da steg futures for de tre toneangivende amerikanske indeks med 0,3-0,5 pct.

FEDEX BELØNNES FOR STÆRKE REGNSKABSTAL

Pakkeselskabet Fedex har mærket den markant voksende internethandel under coronakrisen, der også har udløst en sand lavine af pakker til levering.

I selskabets første kvartal 2020/21 overgik selskabet endda forventningerne i markedet ganske betydeligt.

Fedex' omsætning steg i kvartalet med 13 pct. til 19,3 mia. dollar mod ventet 17,6 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

På de nedre regnskabslinjer kunne selskabet præsentere et justeret overskud per aktie på 4,87 dollar - ligeledes langt over forventningerne i markedet, som lød på 2,69 dollar.

Aktien stiger med 8,2 pct. til 256 dollar i formarkedet onsdag.

Bilproducenten General Motors er i øvrigt i positivt lys, efter at nyhedsbureauet Reuters har afsløret, at selskabet onsdag vil præsentere en plan for produktion af dets egne elektriske køresystemer og motorer til elbiler.

Den aktie stiger med 5,4 pct. til 33,28 dollar i onsdagens formarked.

BOEING MØDER SKARP KRITIK I RAPPORT FRA TRANSPORTUDVALG

Flyproducenten Boeing får - sammen med luftfartsmyndighederne i USA - skarp kritik i en ny rapport udarbejdet af transportudvalget i Repræsentanternes Hus.

Her er Boeings 737 Max-fly blevet gransket nøje over de seneste 18 måneder, efter at to fly af typen i slutningen af 2018 og starten af 2019 styrtede ned.

Det kostede 346 mennesker livet, og det bærer både Boeing og de amerikanske luftfartsmyndigheder en stor del af ansvaret for, lyder det i rapporten.

- Boeing har fejlet i dets design og udvikling af Max, og FAA (de amerikanske luftfartsmyndigheder, red.) har fejlet i tilsynet med Boeing og certificeringen af flyet, står der blandt andet i rapporten.

Boeing-aktien falder med 1,1 pct. til 161,73 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder