USA/tendens: Fortsat pres på teknologi - Disney og Tesla går op og ned

Udgivet den 08-03-2021  |  kl. 14:38  |  

Der kan ventes et fortsat pres på teknologiaktierne, når de amerikanske børser åbner mandag.

Futures for to ud af tre ledende indeks peger pilen ned - med mest pres på Nasdaq.

På selskabsniveau kan der komme fokus på Walt Disney, efter at underholdningskoncernen har udgivet filmen "Raya and the Last Dragon", som er den første amerikanske film herfra i et år. Aktien stiger 1,6 pct. i formarkedet.

Strømmen ser endnu en gang ud til at være gået for Tesla, der falder 2,4 pct. til 582 dollar op mod handelsstart mandag. Elbilproducentens aktie er faldet de seneste fire handelsdage. Da markedet lukkede sidste mandag, kostede en Tesla-aktie 718,43 dollar.

Mandag før åbning ligger futures med et lille plus i Dow Jones, mens S&P 500-futures peger på et fald på 0,5 pct.

Sideløbende står Nasdaq til at blive dagens store taber. Futuren på det teknologitunge indeks falder 1,3 pct.

At teknologiaktierne igen kommer under pres skyldes, at en amerikansk hjælpepakke på 1900 mia. dollar nu næsten er hus. De sidste øvelser mangler - men det ses som en formsag, inden præsident Joe Biden på søndag kan sætte sin underskrift på pakken.

- Teknologiaktierne er langt fra korrektionsniveau efter deres store stigninger, som det også er tilfældet med Tesla, da de højere langsigtede renter konkurrerer med det udbytte, der undertiden betales af sådanne aktier, siger Sebastien Galy, seniormakrostrateg hos Nordea Asset Management, til Reuters.

Fredag vandt S&P 500-indekset 2,0 pct., Nasdaq-indekset sluttede ugen med et plus på 1,6 pct., og Dow Jones klarede sig bedre ved at vinde 1,9 pct. fredag.

GAMESTOP GODT FRA START

Og så er der endnu en gang rift om aktierne i Gamestop, der stiger solide 11,8 pct. i formarkedet.

Selskabet, hvis aktiekursen eksploderede i forbindelse med daytradernes spekulation, har fået storaktionær og bestyrelsesmedlem Ryan Cohen til at lede overgangen fra fysiske butikker til e-handel, skriver Bloomberg News.

Og netop Ryan Cohen har skubbet på for at få Gamestop til at bevæge sig væk fra den traditionelle murstensmodel med butikker. Han bliver formand for et nyt bestyrelsesudvalg, der skal ansætte folk til at lede udviklingen i den rigtige retning.

Gamestops aktie steg mere end 1600 pct. i januar efter købsbølgen, der i høj grad var orkestreret gennem det sociale medie Reddit, hvor privatinvestorer gik sammen om at opkøbe aktien i forsøget på at presse hedgefonde med store short-positioner i aktien - hvad der også kaldes et short-squeeze.

Hedgefondene var derfor tvunget til at købe aktier i selskaberne for at afdække yderligere tab eller for at lukke deres positioner ned, hvilket sendte kurserne yderligere op.

I en helt anden boldgade oplyser kemikalie- og industrikoncern Dupont de Nemours mandag, at den lægger 2,3 mia. dollar eller 14,4 mia. kr. for Laird Performance Materials, der laver termisk isolerende materialer til elektronikindustrien. Sælger er kapitalfonden Advent.

Transaktionen ventes gennemført i tredje kvartal.

Aktien i Dupont indikeres et lille nøk ned i formarkedet.

GE STIGER PÅ FUSION

General Electric stiger 2,5 pct. i formarkedet, efter det er kommet frem, at koncernen nærmer sig en 30 mio. dollar stor handel, hvor det går ud på at lægge dets flyleasingforretning Gecas sammen med irske Aercap Holdings. Det vil skabe en forretning med over 2000 fly, skriver Reuters.

Forhandlingerne om et tættere bånd følger års spekulationer med hensyn til et salg af Gecas, og de kommer netop som covid-19 ventes at rykke en stor del af verdens flyflåde over mod leasing, skriver Reuters.

Modsat går det for mødeplatformen Zoom Video Communication, der indikeres 3,2 pct. lavere. Også softwareselskabet Snowflake ser ud til at gå en rød dag i møde med et fald på 1,6 pct. i formarkedet. Ifølge Bloomberg er der coronafavoriserede selskaber, der går en dag med pres i møde, efter coronasmittetallene ser ud til at være på vej ned.

Når klokken ringer dagen ud mandag, kan investorerne granske regnskaber fra onlinetøjmærket Stitch Fix og Del Taco Restaurants.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder