USA/tendens: Kedelige meldinger fra Apple og Walmart presser futures

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 14:08  |  

De amerikanske investorer møder flere skuffelser tirsdag oven på en forlænget weekend, hvor Apple mandag benyttede Presidents' Day til at nedjustere sine salgsforventninger. Det skete med henvisning til virusudbruddet i Kina, som forstyrrer såvel salg som produktion.

Også detailkæmpen Walmart har skuffet med sit regnskab for fjerde kvartal af 2019/20, mens Kina har rakt en hånd frem og meddelt, at det vil give virksomheder mulighed for at ansøge om toldlempelser på import af en lang række amerikanske varer.

På futuremarkedet ligger S&P 500-futuren til et fald på 0,5 pct. ved 13.15-tiden. Nasdaq-futuren falder 0,8 pct. og Dow Jones-futuren taber 0,6 pct.

APPLE UDEN NY PROGNOSE

For Apple tegner tirsdagen svær efter nedjusteringen, som omfangsmæssigt svæver lidt i det uvisse, da selskabet ikke er kommet med en ny prognose.

Blot venter Apple ikke længere at kunne nå sit salgsmål på 63-67 mia. dollar i sit forskudte andet kvartal, fordi virusudbruddet i Hubei-provinsen i Kina påvirker både produktionen i landet og efterspørgslen på det kinesiske marked.

- Arbejdet begynder at blive genoptaget rundt om i landet, men vi oplever en langsommere tilbagevenden til normale betingelser, end vi havde forudset, skriver koncernen i sin meddelelse.

Udviklingen i Kina rammer Apple tofoldigt. For det første vil den globale forsyning af iPhone-telefoner være udsat for begrænsninger. Den verdenskendte smartphone samles i sin helhed i Kina, og selv om underleverandørerne ikke er lokaliseret i netop Hubei, så er produktionen hæmmet af virusudbruddets effekter.

Den anden forklaring på de sænkede forventninger er, at efterspørgslen på det kinesiske marked er påvirket af virusudbruddet, da alle Apples egne forretninger og mange af samarbejdspartnernes butikker har været lukkede. Forretninger har desuden haft kortere åbningstider og med færre kunder.

På det amerikanske formarked falder Apple-aktien med 3 pct. til 315,22 dollar, efter at aktien onsdag i sidste uge satte rekord i 327,20 dollar.

WALMART HALTER EFTER FORVENTNINGERNE

Også detailkæden Walmart har skuffet i sit forskudte fjerde kvartal, der løb til udgangen af januar. I kvartalet havde selskabet en justeret indtjening per aktie på 1,38 dollar, hvor analytikerne havde estimeret 1,44 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Omsætningen skuffede ligeledes analytikerne, selv om den blev løftet 2,1 pct. til 141,7 mia. dollar. De estimerede nemlig en toplinje på 142,6 mia. dollar.

Endelig er forventningerne til det nye regnskabsår til den svage side. Her venter Walmart en indtjening på mellem 5 og 5,15 dollar per aktie, mens analytikerne estimerer 5,22 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Aktien i Walmart falder 1,1 pct. på formarkedet.

NYT OM AMAZON OG TESLA

Nyhedsbilledet tegnes også af store navne som Amazon og Tesla.

Tesla har fået et midlertidigt fogedforbud mod at fortsætte forberedelser af byggeriet af en ny kæmpefabrik i Tyskland, som miljøaktivister hævder vil påvirke dyrevildt og drikkevandsreserver. Retten understreger dog, at der er tale om netop et midlertidigt fogedforbud, som vil være genstand for yderligere høringer, formentlig i denne uge.

Aktien i Tesla stiger dog med 5,8 pct. til 846 dollar i formarkedet.

Morgan Stanley har hævet sit kursmål for aktien til 500 dollar fra 360 dollar og gentaget anbefalingen "undervægt" af Tesla-aktien, som den amerikanske bank dog har regnet sig frem til kan nå 1200 dollar, hvis alt flasker sig. Tidligere var drømmescenariet blot en aktiekurs 650 dollar, hvilket Tesla-aktien altså passerede for et par uger siden.

For Amazon er der nyt fra grundlægger og storaktionær Jeff Bezos, der har lanceret en ny klimafond, Bezos Earth Fund, der skal hjælpe med at bekæmpe klimaforandringerne.

Samtidig lover Jeff Bezos, som for tiden er verdens rigeste mand på grund af sin aktiepost i Amazon, at han i den kommende tid - "til en start" - vil overføre 10 mia. dollar eller knap 70 mia. kr. til fondens arbejde.

Meldingerne kommer, efter at Bezos i de seneste uger har solgt aktier i Amazon for over 4 mia. dollar, eller langt mere end den 1 mia. dollar om året, han tidligere har sagt, at han ville bruge på sit rumfartsselskab, Blue Origin.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder