USA/tendens: Lettere nervøsitet frem mod Fed-møde trods positive regnskaber

Udgivet den 30-04-2024  |  kl. 14:18  |  

De amerikanske aktiehandlere har tirsdag en del store regnskaber at forholde sig, men også et rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som ventes at munde ud i en uændret rente og måske fortsat høgeagtige meldinger om renteudsigterne.

Tilsammen giver det en let negativ undertone i formarkedet, hvor futures for de tre ledende aktieindeks handles med moderate fald på 0,1-0,4 pct.

Mandag sluttede det amerikanske aktiemarked i plus på baggrund af stærke regnskaber. Det brede S&P 500-indeks vandt frem med 0,3 pct., mens Dow Jones steg 0,4 pct., og Nasdaq blev løftet 0,3 pct.

ELI LILLY IMPONERER

Blandt dagens store regnskabsaktuelle selskaber er medicinalgiganten og Novo Nordisk-konkurrenten Eli Lilly, som før åbningen har opjusteret salgsforventningerne med henvisning til et par diabetesmidler og vægttabsmidlet Mounjaro. Salget af Lillys GLP-1-midler mod diabetes 2 skuffer dog i første kvartal, mens vægttabsmidlet Zepbound er kommet forrygende ind i 2024. Aktien ligger 6,8 pct. højere i formarkedet.

Også Coca-Cola har lagt kvartalstal frem, og de viser leverede en langt bedre organisk vækst i første kvartal, som får sodavandsproducenten til at hæve forventningerne til den justerede organiske vækst i 2024. I første kvartal realiserede Coca-Cola en justeret organisk omsætningsvækst på 11 pct., hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News havde regnet med 6,13 pct. Man aktien taber 0,2 pct. i formarkedet, blandt andet på baggrund af skuffende rapportering af volumenvæksten.

Industrikonglomeratet 3M er med på den positive bølge med en stigning på 6,5 pct. i formarkedet. Selskabet rapporterer stigende overskud og estimerer på årsbasis et overskud på 6,80-7,30 dollar per aktie. Men 3M meddelelser samtidigt, at udbyttet vil blive reduceret for første gang i i 60 år.

I modsat retning trækker regnskabet fra fastfood-mastodonten McDonald's, som er ramt afdæmpet amerikansk forbrug og negative dønninger fra konflikten i Mellemøsten. Aktien falder i formarkedet 0,9 pct.

Blandt dagens øvrige regnskabsaktuelle selskaber er Amazon, Starbucks og AMD, som først kommer med tal efter børslukning tirsdag aften.

INGEN UDSIGT TIL RENTENEDSÆTTELSE

Tirsdag har Federal Reserve indledt sit todages rentemøde, men markedet venter ikke, at det vil give anledning til en rentelettelse allerede nu.

- Selv om verdens største økonomi aftog mere end ventet i årets første tre måneder, viser data også fortsat stædig inflation, og det har reduceret håbet om tidlige og flere rentenedsættelser, siger Susannah Streeter, chef for pengemarkedet hos Hargreaves Lansdown, til nyhedsbureauet Reuters.

For hele året lyder markedets forventninger nu på en rentereduktion på 35 basispoint mod en ventet reduktion på 150 basispoint ved årets begyndelse.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯