USA/tendens: Lille nedtur i vente efter fridagen

Udgivet den 19-02-2019  |  kl. 14:43  |  

De amerikanske aktieindeks ser ud til at åbne med små fald tirsdag, hvor en let nervøs stemning har tag i markedet.

Forhandlingerne mellem USA og Kina, som forsøger at finde fælles fodslag på handelsområdet, fortsætter tirsdag i Washington oven på sidste uges møder i Beijing. Det har dog været små med konkrete meldinger, og derfor er der stadig risiko for en optrapning af handelskrigen med toldforhøjelser i starten af marts.

Indtil videre reagerer markedet ved at sende aktierne i negativ retning. Således ligger futures for S&P 500-indekset til et fald på 0,3 pct., og det samme gør sig gældende for Nasdaq- og Dow Jones-indeksene.

Mandag var der i øvrigt lukket på det amerikanske aktiemarked på grund af helligdagen Presidents' Day.

Tirsdag har Walmart, et af verdens største selskaber inden for dagligvarehandel, aflagt regnskab. Og selskabet havde en bedre end ventet indtjening i fjerde kvartal, da resultatet per aktie endte på 1,41 dollar mod ventet 1,34 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det sammenlignelige salg for butikker i USA var også bedre, end analytikerne havde regnet med, da det steg med 4,2 pct. og dermed slog forventningerne med 1 pct.point. Fremgangen var blandt andet drevet af højere priser, skriver Bloomberg News.

Det er attende kvartal i træk, at Walmart har salgsvækst i USA, og fremgangen var også højere end de 3 pct., som detailgiganten selv havde forventet.

Den bedre end ventede indtjening og salgsvækst har fået aktien til at tage et hop i formarkedet, hvor den stiger med 2,7 pct.

Investorerne er især lettet oven på sidste uges detailsalgstal, der viste et fald i salget i de amerikanske butikker på 1,8 pct. i forhold til november - den værste udvikling i mere end ni år.

Blandt de mindre selskaber falder Weight Watchers International med 6,5 pct. efter en negativ analyse fra JPMorgan, der nu har anbefalingen "undervægt" for aktien mod tidligere "neutral". Kursmålet er på 25 dollar, hvilket er næsten 20 pct. under fredagens lukkekurs på 30,28 dollar.

Transocean, der driver borerigge, falder desuden 2,0 pct. efter et kvartalsregnskab med et større underskud end forudset.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder