USA/tendens: Marginale plusser inden forkortet handelsdag og masser af nøgletal

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 14:01  |  

Der er stille på Wall Street tirsdag forud for en forkortet handelsdag i dag tirsdag inden nationaldagen 4. juli og en strøm af vigtige nøgletal før åbningen.

De ledende indeks ligger med marginale plusser inden åbningen, hvor handlerne forholder sig afventende inden arbejdsmarkedsrapporten ADP, der giver et vigtigt praj om det private arbejdsmarked i USA inden fredagens jobrapport.

Dertil kommer også tal for nytilmeldte ledige, og efter åbningen offentliggøres aktivitetsindekset ISM for servicesektoren.

Tirsdag bød endnu en gang på rekord til det brede S&P 500-indeks, der steg med 0,6 pct. til 5509,01 indekspoint. Dermed blev det til årets 32. lukkerekord og et plus siden nytår på 15,3 pct.

Dow Jones gik frem med 0,4 pct., mens Nasdaq steg med med 0,8 pct. til sin 21. rekord i 2024 i 18.026,76 point.

Det kom blandt andet som reaktion på, at chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, meddelte, at centralbanken har "gjort en hel del fremskridt" i kampen mod inflationen.

- Vi er i en situation, hvor momentummet i det amerikanske aktiemarked fortsat er stærkt, vi ser inflationen falde, og stigende odds for at Federal Reserve sænker renten til september. Det er nok til at holde opturen kørende, siger Guy Miller, der er chefstrateg hos Zurich Insurance til Bloomberg News.

Senere i aften offentliggøres der referat fra seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

PARAMOUNT STIGER STORT

Mediekæmpen Paramount Global går frem med 12 pct. i formarkedet. Det sker efter nyt om, at film- og tv-producenten Skydance Media har indgået en foreløbig aftale om at købe selskabet National Amusements og fusionere med Paramount.

Det skriver Bloomberg News.

Den foreløbige aftale kommer, efter at partnerne ellers var gået hver til sit i sidste måned uden at være i stand til at nå til enighed.

TESLA FORTSÆTTER FREM

Tesla havde tirsdag vind i sejlene og steg mere end 10 pct. til det højeste niveau siden januar, da elbilproducenten i sit andet kvartal leverede 443.956 elbiler mod ventede 439.302 køretøjer. Der var samtidig tale om en fremgang fra første kvartal.

Onsdag fortsætter aktien op med 2,2 pct. før start.

Også computerproducenten Dell kan se frem til en god dag på børsen. Aktien er blevet tilføjet til Bank of Americas såkaldte US 1-liste, der dækker over bankens bedste investeringsforslag.

Det sender Dell op med 2,3 pct. inden åbningen.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder