USA/tendens: Nervøst formarked på grund af handelsusikkerhed

Udgivet den 10-10-2019  |  kl. 14:52  |  

Lettere usikkerhed præger de amerikanske aktiehandlere frem mod åbningen af børserne i New York torsdag.

Futures for de tre toneangivende amerikanske aktieindeks - det brede S&P 500 indeks, teknologiindekset Nasdaq og de tunge aktiers Dow Jones-indeks - ligger med fald på 0,1-0,2 pct. før handelsstart og peger dermed mod en negativ åbning.

Holder tendensen, vil det være et skift i forhold til stigningerne i onsdagens amerikanske marked på 0,7-1,0 pct. for de tre indeks.

Som det var tilfældet med onsdagens marked, så er det også torsdag handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, der styrer den generelle udvikling.

Topfolk fra begge sider har torsdag indledt forhandlinger, og blandt markedsdeltagerne er der ifølge Bloomberg News forhåbning om en midlertidig aftale, der kan afværge, at nye amerikanske tariffer mod kinesiske varer kan bryde løs førstkommende tirsdag. Den bredere aftale ligger derimod uden for rækkevidde for nærværende, erkender markedet.

Styrkende for forhandlingsklimaet er det, at USA har fjernet restriktioner, der hindrer en række amerikanske selskaber i at handle med den kinesiske telegigant Huawai.

NEDSABLING AF ENERGISELSKAB

Selskabsmæssigt byder torsdagen på brutal nedsabling af forsyningsselskabet PG&E, der blandt andet driver el- og gasforsyning i Californien. Selskabet har været under kontrolleret konkursbehandling siden januar, men nu har en domstol åbnet for krav fra ofre for skovbrande, som selskabet får skylden for. Dermed er der ifølge finanshuset Citi grund til at frygte, at aktien bliver værdiløs, og kursmålet for aktien er reduceret til 5 dollar fra 12 dollar. I formarkedet taber aktien 31 pct.

En af dagens regnskabsaktuelle aktier er Delta Airlines, som har rapporteret et overskud per aktie i tredje kvartal på 2,32 dollar ud af en omsætning på de 12,6 mia dollar, som matcher analytikernes estimater. Det gør forventningerne derimod ikke. Delta venter for sit fjerde kvartal et overskud per aktie på 1,20-1,50 dollar per aktie mod et gennemsnitligt estimat på 1,51 dollar per aktie blandt analytikerne.

Flyaktien falder 3,9 pct. op til handelsstart.

Op til åbningen har handlerne fået friske nøgletal for nytilmeldte ledige i sidste uge og inflationen i september.

210.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, og det var færre end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 220.000 nye ledige. Ugen før meldte 220.000 sig ledige for første gang.

Forbrugerpriserne steg med 1,7 pct. i september i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge et Bloomberg-estimat ventet en stigning på 1,8 pct. Dermed stagnerer inflationen umiddelbart, da niveauet året før var på 1,7 pct. Set i forhold til måneden før lå forbrugerpriserne fladt med 0,0 pct. - hvor økonomernes forventninger lå på 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder