USA/tendens: Nye fald i sigte - Apple og Nike retter op

Udgivet den 11-04-2024  |  kl. 13:52  |  

Det amerikanske aktiemarked ser ud til at få endnu et tryk fra åbningen torsdag, tynget af fortsat høje renter efter onsdagens skuffende inflationstal for marts. Inflationen tiltog mod forventning, og det virker til at have skudt en amerikanske rentenedsættelse til hjørne.

Fed funds futures indikerer ikke længere en fuld rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank i løbet af sommeren, men først til september.

Også UBS Global Wealth Management vurderer nu ifølge Reuters, at en rentenedsættelse først kommer til september. Tidligere ventede UBS en nedsættelse allerede i juni.

Futures indikerer fald i S&P 500-indekset på 0,3 pct. fra åbningen. Samme nedtur ser ud til at ramme Dow Jones-indekset, mens Nasdaq-indekset indikeres 0,2 pct. lavere.

Onsdag dykkede S&P 500-indekset 1,0 pct. oven på den forskrækkelsen, inflationstallene udløste.

Torsdag har Neel Kashkari, direktør i Federal Reserves distrikt i Minneapolis, sat ord på, hvad inflationstallene betyder for rentebanen.

- Jo længere inflationen bare bevæger sig sidelæns og faktisk ikke bevæger sig ned igen, vil det få mig til at sige, at vi skal holde pause på ubestemt tid, indtil vi ser, at tilliden er til, at inflationen er slået, siger han i et interview med PBS Newshour ifølge Bloomberg News.

NIKE LØFTET AF BANK OF AMERICA

Blandt enkeltaktierne kan der ventes fokus på Nike, efter at Bank of America har hævet sin anbefaling til "køb". Det sker med henvisning til, at konsensus - det vil sige analytikerkorpsets gennemsnitlige indtjeningsestimater for Nike - endelig ser opnåelige ud.

Nike, der er faldet 18 pct. i år, stiger 2 pct. i formarkedet.

Fokus kan også blive rettet mod Apple, som JPMorgan ser muligheder i. Banken mener, at stemningen om aktien er i bedring blandt store hedgefonde, og forudser stigende appetit på, at købe nye iPhones i forbindelse med udbredelsen af kunstig intelligens, skriver Bloomberg.

Banken gentager anbefalingen "overvægt", men sænker kursmålet til 210 dollar fra 215 dollar.

Apple stiger 0,2 pct. i formarkedet.

Blandt de øvrige store navne falder Tesla yderligere 0,9 pct. i formarkedet oven på et fald på næsten 3 pct. onsdag.

Nvidia, der onsdag gik mod strømmen og steg 2 pct. oven på lovende salgstal fra chipkæmpen Taiwan Semiconductor Manufacturing, opgiver 0,2 pct. i formarkedet.

BRUGTVOGNSFORHANDLER SKROTTES

For Carmax ser torsdagen ud til at ville byde på et kursfald på 7,7 pct. oven på et skuffende regnskab.

Brugtvognsforhandleren skuffer blandt andet med omsætningen, der i det forskudte fjerde kvartal er faldet med 1,7 pct. til 5,63 mia. dollar. Analytikere adspurgt af Bloomberg News havde sat næsen op efter 5,82 mia. dollar.

Både salget af brugte biler på 4,5 mia. dollar og engrossalget på 0,97 mia. dollar er lavere end analytikernes skøn på henholdsvis 4,6 mia. og 1,05 mia. dollar.

Indtjeningen per aktie er i kvartalet faldet til 32 cent fra 44 cent, mens analytikerne havde sat næsen op efter en lille fremgang til 45 cent.

Torsdag kan Wall Street i øvrigt skæve til Den Europæiske Centralbank, der holder rente- og pressemøde. Forventningen blandt økonomer er uændrede renter, men markedet er på tæerne for at fange eventuelle signaler om, hvornår ECB venter at lempe.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder