USA/tendens: Rød start i sigte efter kaotisk første præsidentdebat

Udgivet den 30-09-2020  |  kl. 14:14  |  

De amerikanske aktiemarkeder ventes onsdag at åbne med moderate fald, efter at en kaotisk første tv-debat mellem præsident Donald Trump og den demokratiske udfordrer Joe Biden har øget frygten for, at en omdiskuteret stemmeafgivning kan føre til en rodet magtoverførsel.

Futures for de tre ledende amerikanske aktieindeks ligger onsdag med fald på 0,5-0,6 pct., efter at tirsdagen bød på fald på 0,3-0,5 pct.

I de seneste uger har der været øget tvivl om, hvorvidt Trump vil aflevere nøglerne til Det Hvide Hus, hvis han taber. Under den første tv-debat nægtede Trump at forpligte sig til at acceptere resultatet.

- Debatten gav yderligere opmærksomhed til muligheden for et valg, der kan blive anfægtet. Det er sandsynligt, at markedsdeltagerne vil fortsætte med at indprise dette emne med øget volatilitet til følge hele vejen til valget og umiddelbart efter, vurderer porteføljeforvalter Hani Redha fra Pinebridge til Reuters.

MICRON SKUFFER MED PROGNOSEN FOR IGANGVÆRENDE KVARTAL

Den amerikanske chipproducent Micron Technology falder med 3,6 pct. i onsdagens formarked, selv om koncernens regnskabstal for fjerde kvartal var bedre end ventet.

Forventningerne til første kvartal af 2020/21 skuffede dog, og samtidig fortalte koncernen, at den har standset sine leverancer af halvledere til kinesiske Huawei.

Prognosen for omsætningen i første kvartal lyder på et interval mellem 5,0 og 5,4 mia. dollar. På forhånd var der blandt analytikerne ventet en omsætning på 5,33 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News, og dermed ligger forventningernes midtpunkt - 5,2 mia. dollar - en tand lavere.

Micron har midt i september ophørt med at levere chips til kinesiske Huawei, da USA har strammet sine regler omkring samhandel med selskabet, der af regeringen ses som en "national sikkerhedsrisiko," og chipkoncernen ser først, at det hul i salget vil være fyldt op ved udgangen af andet kvartal 2020/21.

DISNEY AFSKEDIGER 28.000 MEDARBEJDERE

Den amerikanske underholdningskæmpe Walt Disney afskediger 28.000 medarbejdere. Der er tale om, at Disney gør hjemsendelser af de mange ansatte permanente, da mange af koncernens forretninger fortsat ligger stille på grund af coronapandemien.

67 pct. af de afskedigede er deltidsansatte, og fyringerne sker i både de lukkede forlystselsesparker, de stilleliggende krydstogtskibe og i lukkede Disney-butikker.

Aktien i Disney falder med 1,3 pct. i onsdagens formarked.

Alibaba indikeres omvendt 2,1 pct. højere på børsen i New York, efter at den kinesiske internetgigant har afsluttet et tredages investorarrangement, som bliver positivt modtaget af analytikerne.

Finanshuset Truist Securities fremhæver, at begivenheden indikerer, at Kina er på den anden side af pandemien med årlige vækstrater tilbage på niveauet fra før, at covid-19-krisen indtraf.

Aktierne i Nikola indikeres 7,4 pct. lavere, efter at bilgiganten General Motors ifølge rygter bragt af CNBC ikke vil færdiggøre sin partnerskabsaftale med den amerikanske el-lastbilproducent, der endnu ikke har produceret en bil. De to selskaber vil dog fortsætte forhandlingerne.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder