USA/tendens: Små stigninger i sigte forud for inflationstal

Udgivet den 09-04-2024  |  kl. 14:47  |  

De amerikanske aktiemarkeder ligger tirsdag til at åbne med mindre stigninger, mens investorerne afventer ugens vigtige inflationstal for at få et fingerpeg om tidspunktet for en rentenedsættelse fra landets centralbank.

De amerikanske aktier indledte mandag den nye uge med stort set ikke at flytte sig med marginale udsving i begge retninger for de tre toneangivende indeks.

Tirsdag ligger futures for de tre indeks med plusser på 0,1 pct. for det brede S&P 500-indeks og 0,2 pct. for det teknologitunge Nasdaq-indeks, mens Dow Jones-indekset ligger til at åbne uændret.

S&P 500-indekset har kæmpet med at finde retningen, efter at have nået rekorden i 5254,35 i slutningen af marts.

Overraskende modstandsdygtighed i verdens største økonomi øger håbet for den kommende indtjeningssæson, samtidig med at den dæmper oddsene for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, vil lempe pengepolitikken i den nærmeste fremtid.

Onsdagens amerikanske inflationsopgørelse ventes at vise en acceleration til en årlig vækst i forbrugerpriserne til 3,4 pct. fra 3,2 pct., mens kerneinflationen ses aftage til 3,7 pct. fra 3,8 pct.

- Inflationstallene truer med at intensivere argumentet om, at rentenedsættelser ikke vil være nært forestående, siger Russ Mould, investeringsdirektør hos AJ Bell, ifølge Bloomberg News.

- Inflationen, der langsomt kryber højere, går imod, hvad Fed ønsker at se for at retfærdiggøre rentenedsættelser, fortsætter investeringsdirektøren.

GULDPRIS I REKORD LØFTER GULDAKTIER

Guldprisen fortsætter sin optur og sætter tirsdag endnu en rekord med et plus på 0,6 pct. til 2354 dollar per ounce.

Blandt andet har den fortsatte krig i Ukraine og konflikten mellem Israel og Hamas været med til at holde hånden under guldprisen.

Ifølge Ole Hansen, der er råvarestrateg hos Saxo Bank, har guld stadig et stærkt underliggende momentum, og mange investorer er bange for at misse opsvinget.

Blandt de store guldminer ligger Newmont til at åbne med et plus på 1,5 pct. i formarkedet, mens Barrick indikeres 1,8 pct. højere.

Norfolk Southern indikeres 2,1 pct. lavere i formarkedet, efter at jernbanefragtselskabet har leveret en svagere end ventet indtjening i første kvartal.

Det foreløbige regnskab for kvartalet viser en justeret indtjening per aktie på 2,49 dollar, hvor analytikere ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter 2,59 dollar.

TESLA LIGGER TIL AT FORTSÆTTE OPTUREN

Tesla ligger i formarkedet med et plus på 0,4 pct. til at fortsætte mandagens optur på 4,9 pct., der blev drevet af meldingen fra topchef Elon Musk, om at selskabet til august vil præsentere en kommende fuldt selvkørende "robotaxi".

Tirsdagens fremgang i formarkedet kommer til trods for, at flere analytikere har været ude med forsigtige kommentarer.

Finanshuset Baird venter, at regnskabet for første kvartal vil være rodet, mens Morgan Stanley vurderer, at en opskalering af en robottaxa-forretning først vil tage fart et godt stykke inde i 2030'erne.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯