USA/tendens: S&P 500 rækker ud efter rekord - Intel og Tesla sunder sig efter bank

Udgivet den 29-01-2024  |  kl. 13:39  |  

Det tegner til en positiv start på aktieugen, der er præget af en del regnskaber de kommende dage med blandt andet Microsoft, Alphabet, Apple, Meta Platforms, Amazon.com, Pfizer, AMD, Boeing og Merck & Co., og ikke mindst et rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

De store selskaber vil være under investorerne lup, efter både Intel og Tesla i sidste uge kom med skuffende prognoser.

Efter at rekordrækken med fem handelsdage i fremgang blev spoleret af et fald fredag, ser det ud til, at S&P 500-indekset rækker ud efter rekorder igen.

Forud for handelsstart ligger futures i New York i grønt for to og ud af tre af de ledende indeks. Dow Jones-futuren ligger i et marginalt minus, mens futuren for Nasdaq stiger 0,2 pct., og S&P 500-futuren går frem med 0,1 pct. Indekset skal passere 4894,16 for at sætte endnu en lukkerekord.

Fredag faldt det brede S&P 500-indeks med 0,1 pct., mens Dow Jones blev løftet 0,2 pct., og Nasdaq mistede 0,4 pct.

- Med et marked i rekorder og en værdiansættelse tæt på den øvre ende af intervallet for de sidste 20 år, vil eventuelle skuffelser fra de store tech-koncerner sandsynligvis føre til øget volatilitet i de kommende uger, siger Larry Adam, investeringsdirektør i Private Client Group, til Reuters.

- Selv om forventningerne til præstationerne er blevet sat ned, så har det været en ret kedelig start på regnskaberne for fjerde kvartal, da procentdelen af virksomheder, der har slået estimaterne på top- og bundlinjen, har været under det historiske gennemsnit, siger han.

De seneste økonomiske nøgletal har indikeret en robust økonomi og lavere inflation, og håbet om et Guldlok-scenarie - en økonomi, der hverken er for varm eller kold - er blevet styrket. Og opmærksomheden er derfor rettet mod Federal Reserves rentemeddelelse onsdag aften dansk tid.

Det ventes, at centralbanken fastholder renten - og at den skal frem til 12. juni, inden der kommer til at ske en rentenedsættelse fra den front.

FORSLÅEDE INTEL SUNDER SIG

Chipproducenten Intel blev kvast fredag og faldt 11,9 pct. efter et, der i den grad stak ud med en skuffende salgsprognose for det igangværende første kvartal på 12,2-13,2 mia. dollar mod ventede 14,25 mia. dollar. Det vidner om, at genrejsningen af efterspørgslen på halvledere uden for området for kunstig intelligens tilsyneladende tager længere tid.

Aktien stiger 0,6 pct. i formarkedet,

Også Tesla ser en grøn dag i møde med et plus på 1,1 pct. i formarkedet, efter fredagens fremgang 0,3 pct.

Fremgangen er tiltrængt, efter at elbilaktien droppede 12 pct. torsdag på udmeldingen i regnskabet for fjerde kvartal om, at Tesla står over for en betydelig opbremsning i volumenerne i 2024, der betegnes som et mellemår.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯