USA/tendens: Udsigt til grøn åbning med Nvidia i fokus

Udgivet den 30-05-2023  |  kl. 14:38  |  

Der er udsigt til mindre stigninger, når det amerikanske aktiemarked åbner tirsdag. Øjne og øre er fortsat opmærksomme på aftalen om gældsloftet i USA, mens der er noget at glæde sig over på markedet for kunstig intelligens.

Techgiganten Nvidia fortsætter nemlig sit kursridt, efter at selskabet har præsenteret flere produkter og services med kunstig intelligens (AI) ved messen Computex i Taiwan.

Vendes blikket mod de ledende aktiefutures, er det også det teknologitunge Nasdaq-indeks, der har mest fremgang med en stigning på 1,6 pct. Det brede S&P 500-indeks står til at gå frem med 0,7 pct., hvorimod Dow Jones flirter med et nærmest uændret niveau.

Fredag sluttede de tre indeks med plusser, inden amerikanerne ligesom Danmark gik på forlænget weekend. Det brede S&P 500-indeks endte med en stigning på 1,3 pct., Dow Jones fik en fremgang på 1,0 pct. Det største plus på 2,2 pct. var i Nasdaq-indekset.

NVIDIA-BØLGEN

Det amerikanske techselskab Nvidia har med sine computerchips været i centrum, når det kommer til AI. Præsentationen af de nye produkter ved messen i Taiwan er endnu et rygstød til aktien i Nvidia.

Investorerne sender aktien op med 4,3 pct. i formarkedet.

Nvidia har ved Computex præsenteret en række nye AI-produkter, heriblandt til robotter, annoncer, netværk og gaming samt den ny såkaldte supercomputer DGX GH200, der ligeledes anvender kunstig intelligens. Supercomputeren skal bistå selskaber i at udvikle efterfølgere til chatrobotter som ChatGPT.

Microsoft, Facebook-ejeren Meta og Google, der ejes af Alphabet, ventes at stå først i køen til supercomputeren, skriver Bloomberg News.

Dertil har Nvidia indgået et samarbejde med britiske WPP. Parterne vil gennem anvendelsen af AI nedbringe omkostningerne til digitale annoncer i metaverset.

Andre chipproducenter stiger ligeledes i formarkedet, hvor Microsoft Inc og Marvell Technology henholdsvis får en fremgang på 1,2 pct. og 3,8 pct.

PFIZER MED NYE RESULTATER

Amerikanske Pfizer har tirsdag annonceret positive resultater med lægemiddelkandidaten Marstacimab til forebyggende behandling af blødersygdommene hæmofili A eller B.

Resultaterne fra fase 3-studiet lever op til studiets målsætning, og Marstacimab har dermed potentiale til at blive den første godkendte subkutane behandling til brug en gang ugentligt til hæmofili B.

Midlet kan desuden blive det første, der godkendes til patienter med hæmofili A eller B og uden inhibitorer, som skal tages i samme dosis uanset vægt, hedder det i en meddelelse fra Pfizer.

Alligevel falder Pfizer 0,1 pct. i det amerikanske formarked.

TESLA OG FORD

Aktien i Tesla stiger 3,3 pct. i formarkedet på nyheden om, at den administrerende direktør, Elon Musk, er ankommet til Beijing for at mødes med højtstående kinesiske embedsmænd og besøge fabrikken i Shanghai, skriver Reuters.

Dertil har Ford Motor fået en løftet anbefaling til "køb" fra "hold" af Jefferies, og det modtager investorerne ved at sende aktien op 3,4 pct.

Tirsdagen beriges også med makronyheder fra USA, hvor der efter åbning kommer data for forbrugertilliden i maj.

- Den amerikanske forbrugertillid har bevæget sig nedad siden februar ovenpå stigende recessionsfrygt og uro i finanssektoren. Ovenpå stærke tal for det amerikanske arbejdsmarked bliver det derfor spændende at se, om udviklingen fortsætter, skriver Nordea i en kommentar.

Forbrugertilliden er blandt økonomer adspurgt af Bloomberg News estimeret til at lande på 99,0, hvilket er et fald sammenlignet med måneden før, hvor indekset var 101,3.

.\\˙ MarketWire

Amalie Dinesen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder