USA/tendens: Udsigt til mindre fald med fokus på opkøb

Udgivet den 16-05-2022  |  kl. 14:30  |  

De amerikanske aktiemarkeder ligger mandag til at åbne med mindre fald, efter at fredagens optur ikke kunne forhindre S&P 500-indekset i at indkassere det sjette ugentlige fald i træk.

Det teknologitunge Nasdaq Composite Index steg ikke mindre end 3,8 pct. fredag, mens Dow Jones-indekset fik lagt 1,5 pct. oven i værdien, mens det bredt baserede S&P 500-indeks øgede 2,4 pct.

Mandag indikerer futuren for Nasdaq 100-indekset et fald på 0,5 pct., mens S&P 500-futuren indikerer en åbning 0,4 pct. under fredagens lukkeniveau og Dow Jones ligger til at miste 0,2 pct.

S&P 500 led i sidste uge sin værste ugentlige tabsrække siden juni 2011, selv efter fredagen stigning, og indekset flirter ifølge Dow Jones Newswire med bear market-territorium, et niveau, der er 20 pct. lavere end det seneste højdepunkt.

Investorer, der er bekymrede over, at den amerikanske centralbank har været for langsomme til at opdage risiciene fra den stigende inflation, frygter, at centralbanken vil være for aggressiv i bekæmpelsen af inflationen, hvilket kan være en fejl, der kan sende økonomien i recession.

- Vi bevæger os ind i en mere udfordrende tid for markederne. Vi er nødt til at se tegn på, at inflationen ikke bare topper, men faktisk aftager, før du finder en holdbar bund på markedet. Det kommer til at tage mindst et par måneder, siger David Donabedian, investeringschef hos CIBC Private Wealth til Dow Jones Newswire.

- Det betyder ikke, at vi ikke vil have modtrendsstigninger fra dag til dag, men jeg tror, det er en lang, udstrakt proces, og den er stort set datadrevet, fortsætter investeringschefen.

CARVANA INDIKERES OP EFTER OPLØFTENDE DRIFSTPLAN

Carvana indikeres 11,7 pct. højere, efter at den amerikanske onlineforhandler af brugte biler sidste på fredagen opdaterede markedet på sin driftsplan.

Analytikerkorpset tager godt imod den nye plan, hvor finanshuset Baird vurderer, at driftsplanen indikerer et lidt lavere enhedssalg men en lidt højere justeret driftsindtjening målt på EBITDA, idet ledelsen prioriterer effektiviseringer af driften.

MANTECH FÅR KØBSTILBUD PÅ 4,2 MIA. DOLLAR

Det amerikanske investeringsfirma Carlyle tilbyder at købe det Nasdaq-noterede teknologifirma Mantech International, der blandt andet har spidskompetencer inden for cybersikkerhed, for 4,2 mia. dollar.

Tilbuddet svarer til 96 dollar per aktie kontant, hvilket repræsenterer en præmie på 32 pct. i forhold til lukkekursen 2. februar, som var sidste handelsdag forud for medieforlydender om en potentiel strategisk proces for selskabet.

Mantech International indikeres 11 pct. højere i 90,98 dollar.

SPIRIT AIRLINES RYGTES I KIKKERTEN HOS JETBLUE

Spirit Airlines indikeres 14,8 pct. højere i 19,50 dollar, efter at Jetblue Airways planlægger at byde 30 dollar per aktie i kontanter for det Florida-baserede lavprisluftfartsselskab.

Ifølge kilderne vil Jetblue være åben over for at betale 33 dollar per aktie, hvis Spirit kommer til forhandlingsbordet og medbringer efterspurgte data.

MCDONALD'S FORLADER RUSLAND

Efter mere end 30 år i Rusland har McDonald's valgt at afvikle "de gyldne buer" i Rusland og sælge selskabets Rusland-forretning.

Virksomheden mener ikke længere, at det er muligt at fortsætte med at drive forretning i Rusland efter den humanitære krise, krigen i Ukraine har medført.

McDonald's, der har 62.000 ansatte i Rusland, vil sælge hele porteføljen af restauranter i Rusland. En potentiel ny ejer vil ikke kunne bruge McDonald's logo, brand eller menu.

Koncernen har meddelt, at der kan ventes en afskrivning på mellem 1,2-1,4 mia. dollar for afviklingen af Rusland-forretningen.

Aktien indikeres 0,5 pct. lavere i det amerikanske formarked.

Twitter indikeres 2,2 pct. lavere i 39,81 dollar, og dermed er aktien i det sociale medie tilbage på niveauet fra før Teslas grundlægger Elon Musk afslørede sin aktiepost.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯