USA/åbning: Kold skulder til Goldman Sachs i ellers muntert marked

Udgivet den 19-07-2023  |  kl. 15:41  |  

Goldman Sachs er blandt flere onsdag, der har løftet sløret for udviklingen i andet kvartal.

Det har givet anledning til lette kursklask til bankaktien, der i rødt også får selskab af spilproducenten Activision Blizzard og Halliburton, der begge har fremlagt regnskab.

Forude venter en mindre storm af regnskaber efter børslukning, og selv om de hidtil offentliggjorte regnskaber er blevet mødt med skuffelse, er stemningen moderat positiv ved åbning.

Det brede S&P 500-indeks og det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger hver med 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset vinder 0,5 pct.

GOLDMAN SACHS SKUFFER

Den amerikanske storbank Goldman Sachs havde modvind fra flere sider i andet kvartal, hvor investeringsforretningen, nedskrivninger på ejendomsudlån og en nedskrivning af goodwillen i udlånsplatformen Greensky alle tyngede.

Indtægterne fra obligationshandlen landede i andet kvartal på 2,71 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 2,81 mia. dollar.

Investeringsforretningen skuffede også med indtægter for 1,43 mia. dollar - et fald på 58 pct. - mod ventet 1,51 mia. dollar.

Goldman Sachs falder 0,7 pct. i den indledende handel.

Også olieserviceselskabet Halliburton har afleveret regnskab for andet kvartal. Her viste selskabet et justeret resultat per aktie en anelse over forventning på 77 cent mod 75 cent.

Resten af regnskabet flugtede nogenlunde med analytikernes forventninger.

Aktien dratter 1,6 pct.

ACTIVISION MED TAL OG UDSKUDT DEADLINE

Spilproducenten Activision Blizzard præsterede i andet kvartal bedre end ventet målt målt på indtægterne fra salg af og i sine spil.

Samtidig er deadlinen for Microsofts opkøb af spilproducenten til 75 mia. dollar blevet udskudt til 18. oktober, efter at tidsfristen udløb ved midnat tirsdag.

Activision Blizzard havde i andet kvartal indtægter på 2,46 mia. dollar. Posten består af nettobeløbet for fysiske og digitale produkter og tjenester.

Her var analytikernes forventning ifølge Bloomberg News 2,32 mia. dollar.

Resultatet per aktie var i kvartalet 1,08 dollar mod ventet 0,88 dollar per aktie.

Aktien sætter sig 0,3 pct., og Microsoft aftager 0,1 pct.

SPÆKKET EFTERMARKEDSPROGRAM

Der er efter børslukning tale om et tætpakket program onsdag, hvor flere af de store amerikanske selskaber leverer tal for andet kvartal.

Heriblandt er streamingtjenesten Netflix, der siden første kvartal for alvor er begynd at slå ned på brugernes deling af abonnementer. Det ventes i andet kvartal at have medført en stigning i antallet af abonnenter på 2,03 mio., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Også introduktionen af et billigere abonnement med reklamer kan have givet pote i andet kvartal, vurderer flere analytikere.

Netflix-aktien stiger 0,4 pct. forud for regnskabet.

IBM stiger onsdag 0,6 pct. på markedet i New York, inden it-selskabet løfter sløret for udviklingen i andet kvartal efter børslukning.

Markedet har særligt fokus på nyt om it-gigantens konsulentforretning, efter at branchefællen Accenture for nylig skruede ned for sine forventninger til året.

Nyt om prognosen og IBM's platform for kunstig intelligens er ligeledes blandt fokuspunkterne, skriver Bloomberg News.

Også luftfartsselskabet United og Alcoa er leveringsdygtige med regnskaber i eftermarkedet. Handlen med de to aktier indledes med henholdsvis minus 0,8 og plus 0,5 pct.

TESLAS PRISREDUKTIONER I FOKUS

Elbilproducenten Tesla løfter i eftermarkedet sløret for udviklingen i andet kvartal. Op til regnskabet har der særligt været fokus på prisnedskæringerne på flere af selskabets bilmodeller.

Det vurderer Wells Fargo-analytiker Colin Langan, der finder det muligt, at nye prisreduktioner kan blive nødvendige i andet halvår.

De nedsatte priser har i andet kvartal hjulpet Teslas bilsalg. Spørgsmålet er dog, om det kan vare ved.

- Spørgsmålet er, om Tesla kan fortsætte med levere høj salgsvolumen, da der er mere trængsel på elbilmarkedet forud med flere store spillere, der øger produktionen, siger Susannah Streeter, der er chefhandler i Hargreaves Lansdown til Reuters.

Tesla-aktien stiger 0,6 pct. efter kort tids handel.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder