Valuta: Alle finansielle markeders øjne rettes mod Jackson Hole

Udgivet den 25-08-2022  |  kl. 06:32  |  

Amerikanske dollar falder lidt tilbage fra onsdagens næsten to årtiers toppunkt over for en kurv af andre store valutaer torsdag morgen, hvor investorer ser frem mod en tale fra amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, på Federal Reserves symposium i Jackson Hole fredag.

Talen ventes at give indikationer om efterårets pengepolitiske udvikling.

Dollarindekset, der vægter dollar mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger torsdag morgen i 108,39 mod 108,38 onsdag eftermiddag.

Indekset tangerede det højeste niveau i 20 år med 109,29 tirsdag.

Investorer har forberedt sig på, at Powel, der sidder for bordenden i Federal Reserves pengepolitiske udvalg - Federal Open Market Committee (FOMC) - vil understrege forbundsbankens forpligtelse til at tæmme den alt for høje inflation, i talen.

Hvis det bliver tilfældet, vil det være vand på flertalsmøllen og i tråd med et samstemmende kor af FOMC-medlemmer, der alle har peget på behovet for en fortsat aggressiv pengepolitik for at bekæmpe inflationen.

- Forventninger om en strammer-agtig melding fra FOMC-formand Powell i Jackson Hole vil sandsynligvis fastholde det opadgående pres på dollar, skriver analytiker Kristina Clifton fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney i et notat ifølge Reuters.

De finansielle markeder har reduceret tidligere forventningerne til, at den amerikanske centralbank eventuelt ville adoptere et langsommere tempo i renteforhøjelserne, og pengemarkedet indregner nu en sandsynlighed på 61 pct. for endnu en renteforhøjelse på 75 basispoint i næste måned.

De resterende 39 pct.s sandsynlighed peger alene på en stigning på 50 basispoint.

Det kan dog ændre sig, hvis Powell viser sig mindre aggressiv end markedsdeltagerne har skruet forventningerne op til.

- Der er dog en risiko for, at talen ikke anses for stram nok, og at vi ser en vis svækkelse af dollar, vurderer Kristina Clifton.

En anden årsag til den let vigende dollar er onsdagens øjensynlige forsvar af optionspositioner i euro mod dollar.

Eurokursen steg markant og ganske kraftigt uden oplagte årsager lige op til optionernes udløbstidspunktet onsdag eftermiddag, hvor der blev opnået paritet mellem verdens to største og mest handlede valutaer.

Euro koster torsdag morgen 0,9985 dollar mod 0,9990 dollar onsdag eftermiddag, mens pund koster 1,1820 dollar mod 1,1825 dollar onsdag.

Dollar ligger samtidig i 136,75 yen torsdag morgen mod 136,76 yen onsdag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯