Valuta: Dollar fortsat svækket og mere i vente

Udgivet den 31-07-2020  |  kl. 12:10  |  

Dollar er blevet svækket mærkbart over for euro og dermed også den danske krone, ikke mindst den seneste månedstid.

Da coronakrisen toppede i midten af marts var den amerikanske valuta i dansk regning oppe i 7,00 kr. og der skulle knap 1,07 dollar til at købe en euro. Nu koster en dollar i kroner 6,28 - det laveste niveau i et par år - og en euro koster 1,1856 dollar.

Dollarkursen er drevet ned af flere forhold, vurderer senioranalytiker i Danske Bank Michael Olai Milhøj.

-For det første er stressen på de finansielle markeder aftaget, og investorer har igen fået mod på at investere i risikofyldte aktiver, påpeger han.

Euro og dermed den danske krone har også nydt godt af, at Europa i det store hele har håndteret conronakrisen bedre end USA, og derfor er i den situation, at Europa vokser hurtigere end USA i øjeblikket.

- Euro er også blevet styrket af enigheden om genopretningsfonden, der kan understøtte den europæiske genopretning, også i de sydeuropæiske lande, der er mere udfordrede, påpeger senioranalytikeren.

Udviklingen i USA taler også for en svækket dollar.

- USA har ikke fået styr på coronasmitten endnu, hvilket har sat det amerikanske opsving på pause, ligesom de amerikanske politikere stadig ikke er blevet enige om en ny hjælpepakke, hvilket risikerer at medføre et økonomisk tilbageslag, forudser Michael Olai Milhøj.

Han vil ikke blive overrasket, hvis dollar på kort sigt sætter sig yderligere til 6,20 kr. i dansk regning, men "på længere sigt mudres billedet dog blandt andet af om EU optimismen kan vare ved, men for nuværende er risikoen overvejende for en svækket dollar".

Euro koster fredag middag 1,1856 dollar mod 1,1795 dollar torsdag, mens dollar ligger i 104,65 yen per dollar mod 105,05 yen torsdag.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder