Valuta: Dollar holder styrken før næste uges rentemøde

Udgivet den 08-06-2023  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar holder torsdag morgen niveauet efter en onsdag med stigende amerikanske statsrenter, der blev løftet på øgede forventninger til en renteforhøjelse på næste uges rentemøde - foranlediget af en overraskende canadisk renteforhøjelse.

Det amerikanske dollarindeks, der vægter den amerikanske dollar mod euro, yen, pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger torsdag morgen i 104,00, hvilket er helt det samme som onsdag eftermiddag.

Baggrunden for de stigende renter skal findes i, at den canadiske centralbank, Bank of Canada, onsdag eftermiddag uventet hævede renten med 25 basispoint til det højeste niveau i 22 år.

Tirsdag løftede kollegaen i Australien også været uventet sin styrende rente til det højeste niveau i 11 år, skriver Reuters.

- Canadas centralbank betragtes som en af de førende, når det kommer til at være proaktiv med pengepolitikken siger Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker hos Oanda, ifølge Reuters.

- Bank of Canada signalerer, at der kan komme flere renteforhøjelser, og det får alle til at gentænke, om den amerikanske centralbank vil være færdig efter juli-forhøjelsen, fortsætter Moya.

Euro koster torsdag morgen 1,0710 dollar mod 1,0708 dollar onsdag eftermiddag, mens en dollar koster 139,82 yen sammenlignet med 138,79 yen onsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Forex❯