Valuta: Dollar kortvarigt i treugers højdepunkt efter rentemødereferat

Udgivet den 18-08-2022  |  kl. 15:15  |  

Den amerikanske dollar har torsdag kortvarigt været oppe i det stærkeste niveau i tre uger, efter at referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank i juli pegede på, at de amerikanske renter forbliver højere i længere tid for at bringe inflationen ned.

Dollar-indekset er efter at have været oppe at røre ved 106,95 faldet lidt tilbage til 106,75, hvor bedre end ventede tal for nytilmeldte ledige og Philadelphia Fed-erhvervstillidsindekset gav fornyet interesse for verdens reservevaluta.

Dollar vil "blive ved med at smile", forventer Thomas Poullaouec, chef for multiaktiver hos T. Rowe Price:

- Teorien om "dollarsmil" hævder, at valutaen klarer sig godt i hver ende af det globale vækstkontinuum - når relativ amerikansk vækst og renter er højere samt når den får gavn fra at være en "sikker havn", når den globale vækst er aftagende - begge dele sker, skriver han ifølge Reuters.

- På dette tidspunkt ser det ud til, at det eneste, der kan bremse dollar, er en vending fra Fed, som sandsynligvis kun vil komme ved tegn på meget svagere vækst i USA eller stærkere tegn på aftagende inflation. For nu ser det ud til, at dollaren vil blive ved med at smile, fortsætter Poullaouec.

Euro koster torsdag eftermiddag 1,0163 dollar mod 1,0165 dollar onsdag eftermiddag.

Den norske krone er torsdag styrket til 0,7566 kr. fra 0,7527 kr. onsdag eftermiddag, efter at Norske Bank har hævet renten og understreget, at en mærkbar højere rente er nødvendig for at tage trykket af den norske økonomi.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯