Valuta: Dollar ligger lunt i svinget i coronasurt marked

Udgivet den 08-04-2020  |  kl. 14:26  |  

Den amerikanske dollar ligger let styrket i onsdagens valutamarked, hvor investorerne har noget mindre appetit på risiko, end tilfældet har været det de to foregående handelsdage.

Efter at håb om et faldende coronavirusudbrud de to første dage i denne uge gav liv og glade dage på markederne, falder de europæiske aktier igen tilbage onsdag, hvor dollar finder støtte i samme tendens.

Samtidig er euro lidt undergravet af, at det ikke lykkedes for eurogruppen at komme med nogen endegyldige svar på, hvordan coronakrisen skal håndteres rent økonomisk ved tirsdagens videokonference.

En euro koster onsdag eftermiddag 1,0872 dollar mod 1,0884 dollar per euro ved dansk lukketid tirsdag.

Det er dog ikke så sandsynligt, at dødvandet i samtalerne, der blandt andet skyldes uenighed mellem Italien og Holland, vil ramme euro hårdt over for dollar, vurderer finanshuset ING ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtalerne er nu planlagt til at blive genoptaget torsdag.

- Vi venter ikke, at der vil blive gjort meget fremskridt, og et skridt mod gældsdeling synes usandsynligt lige nu, skriver ING i et analysenotat ifølge Reuters.

På lidt længere sigt er det dog vurderingen blandt flere analytikere, at dollar kan blive svækket en del, fordi det vil kræve store finans- og pengepolitiske tiltag at genoprette skaderne fra coronapandemien, skriver nyhedsbureauet.

Også det britiske pund styrkes let i onsdagens handel, hvor man skal betale 1,2367 dollar for et pund mod 1,2303 dollar per pund ved dansk lukketid tirsdag.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder