Valuta: Dollar svækkes mere efter Powell-tale og nye inflationstal

Udgivet den 01-12-2022  |  kl. 15:19  |  

Den amerikanske dollar svækkes torsdag, hvor den presses af udtalelser fra centralbankchef Jerome Powell og nye inflationstal.

På indeksniveau viger dollar til 105,11 torsdag middag mod 107,18 onsdag eftermiddag, svarende til en svækkelse på 1,9 pct.

Indekset vægter dollar mod euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske kr.

Den seneste svækkelse satte ind over middag dansk tid, da den amerikanske centralbank, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål viste en aftagende kerneinflation på linje med det ventede.

Kerneinflationsindikatoren PCE Core viste en stigningstakt på 5,0 pct. på årsbasis i oktober, mens priserne steg 0,2 pct. i forhold til måneden før.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News estimeret en inflation på 5,0 pct. på årsbasis og 0,3 pct. på månedsbasis.

Til sammenligning viste kerneinflationsindikatoren en stigningstakt på 5,2 pct. i september. Det er revideret fra tidligere opgjorte 5,1 pct.

Inden den nyhed lå dollarindekset i 105,51.

Amerikanernes valuta var dog allerede under pres, efter at centralbankchef Jerome Powell onsdag aften i en tale lod forstå, at centralbankens pengepolitiske udvalg er klar til at skrue ned for de aggressive renteforhøjelser allerede på det kommende møde om to uger.

Powells kommentarer bekræftede antagelser i finansmarkederne om, at Federal Reserve vil hæve styringsrenten med 50 basispoint efter fire renteforhøjelser på 75 basispoint i træk i den nuværende monetære stramningscyklus.

Den amerikanske dollar svækkes torsdag eftermiddag over for euro, der handles i 1,0499 dollar mod 1,0295 dollar onsdag eftermiddag klokken 17.

Samtidig handles dollar til 136,08 yen fra 139,40 yen onsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Forex❯