Valuta: Dollarsvækkelse fortsætter mens rentefordel reduceres

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 13:46  |  

Den amerikanske dollar ligger onsdag middag i et treugers lavpunkt overfor danske kr. Det er blandt andet det store rentefald tirsdag, der presser dollar ned.

- Det forholdsvis store rentefald i USA lagde i går et tungt pres på den amerikanske dollar, der blev svækket med 0,6 pct. overfor kr. Dermed handler dollar/kr. aktuelt omkring 6,22 kr. per dollar, hvilket er det laveste niveau siden midten af sidste måned, skriver chefanalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen i et notat.

Chefanalytikeren påpeger, at bevægelsen tydeligt understreger, at det i øjeblikket er udviklingen i renterne, der styrer valutamarkedet.

Tirsdag faldt de amerikanske renter på trods af, at amerikanske tal viste en højere end ventet inflation. Skidt nyt fra coronafronten lagde dog en dæmper på genåbningshåbene, da de amerikanske sundhedsmyndigheder satte udrulningen af Johnson & Johnsons vaccine på pause.

Renten på T-bond faldt tirsdag med 5 basispoint til 1,62 pct. Men det vil ændre sig, vurderer Nordea:

- Vi forventer, at de amerikanske renter i løbet af 2021 vil stige mere end de tilsvarende i euroområdet, og derfor fastholder vi vores forventninger om en styrket amerikansk dollar frem mod årsskiftet, siger Jan Størup Nielsen.

Et tilsvarende billede gør sig gældende i forhold til den japanske yen. Onsdag middag ligger dollar i 108,90 yen sammenlignet med 109,20 yen tirsdag eftermiddag. Euro koster 1,19594 dollar mod 1,1927 dollar tirsdag eftermiddag og er styrket til det højeste niveau siden midten af marts.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder