Valuta: Euro i stærkeste niveau mod dollar i tre uger

Udgivet den 09-04-2013  |  kl. 14:14  |  

Euro fortsætter tirsdag fremgangen mod dollar og yen, da markedet de seneste dage har vendt fokus væk fra problemerne i eurozonen over mod de pengepolitiske tiltag i Japan og de seneste skuffende nøgletal fra USA.

Den fælleseuropæiske valuta er tirsdag ved 14-tiden styrket til 1,3040 dollar fra 1,3005 mandag ved 17-tiden og under 1,29 dollar i midten af sidste uge.

- Styrkelsen af euro er sådan set ikke rigtigt dens egen skyld, det er mere svaghed blandt de andre hovedvalutaer. Den store historie har selvfølgelig været yen efter indgrebet fra Bank of Japan i torsdags, og så har vi haft de svage økonomiske nøgletal fra USA i fredags, hvilket har trængt dollar lidt i defensiven, siger valutastrateg Niels Christensen fra Nordea til Ritzau Finans.

Mod yen er euro tirsdag blevet styrket yderligere til 129,09 yen fra 128,3 yen mandag. Siden torsdagens indgreb fra Bank of Japan er euro blevet styrket fra lige under 120 yen.

- Over for yen er euro blevet styrket på grund af en svækkelse af yen. Og så må man sige, at der lige nu ikke rigtigt er noget i eurozonen, der tiltrækker sig investorernes opmærksomhed. Effekten var ganske ubetydelig fra ECB-mødet, hvor der sådan set lidt blev signaleret, at de godt kunne finde på at komme med en rentelempelse. Men det forsvandt sådan i alt postyret over Bank og Japan, siger Niels Christensen.

Så den store fokus er lige i øjeblikket ikke rigtigt på eurozonen, og heller ikke på de problemstillinger, der fortsat er i Sydeuropa, siger strategen. Men det udgør en latent risikofaktor for euro fremadrettet, vurderer han.

- Jeg kan ikke se, at det er euroen, der sådan skal være den stærke valuta i de økonomiske udsigter, vi har de forskellige steder. Den politiske situation i Italien er fortsat uafklaret og kan hurtigt få markedets bevågenhed, siger han.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk