Valuta: Euro styrkes over for dollar efter pæne PMI-tal

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 14:57  |  

Den fælleseuropæiske euro er i fremdrift fredag, hvor fortsat dødvande i forhandlingerne om en ny hjælpepakke i USA lægger pres på dollar.

Samtidig trækker gode PMI-data i Europa op for euro, ligesom en positiv stemning på aktiemarkedet generelt føjer til risikovilligheden og skubber dollar, som ofte anvendes som en sikker havn på valutamarkedet, i baggrunden.

Fredag eftermiddag skal man betale 1,1853 dollar for en euro mod 1,1830 dollar per euro ved dansk lukketid torsdag.

Fra både Frankrig, Tyskland og eurozonen samlet set har der fredag været foreløbige PMI-data for oktober på plakaten.

Og gennemgående for opgørelserne var det, at servicesektoren synes at lide under de fortsat stigende smittetal med coronavirus og de deraf følgende restriktioner, mens industrisektoren klarer sig bedre end ventet og er i vækst.

For eurozonen endte det samlede PMI-tal på 49,4 mod ventet 49,2 blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Samtidig med det mere kortsigtede forsøger handlerne også at tolke den seneste debat mellem USA's præsident, Donald Trump, og hans udfordrer i valget i starten af november, Joe Biden.

En sejr til sidstnævnte, som meningsmålingerne fortsat indikerer, vil formentlig tale for en yderligere svækkelse af dollar, fordi Biden hælder til at bruge flere dollar på hjælp efter coronakrisen end Donald Trump, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det britiske pund styrkes i øvrigt til 1,3097 dollar per pund efter meldinger om fremskridt i forhandlingerne om en handelsaftale efter brexit.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder