Valuta: Forsigtig start med snæver intervalhandel

Udgivet den 13-07-2020  |  kl. 06:32  |  

Der bliver lagt forsigtigt ud på valutamarkedet mandag morgen, hvor en optimistisk risikostemning i de finansielle markeder holder de store valutakryds i snævre rammer.

Investorernes tøven skyldes usikkerheden for kommende økonomiske data fra nær og fjern samt ikke mindst den amerikanske regnskabssæson, der vil give en indikation af, om indtægterne kan stå mål med markedernes optimisme til de økonomiske udsigter.

De store forhåbninger om et V-formet opsving har sendt de store aktieindeks tilbage i rekorder trods den kraftige effekt af corona-spredningen i især USA, hvor over 50.000 nye tilfælde registreres dag efter dag på nuværende tidspunkt.

Dermed står investorernes optimisme foran eksamen, der skal vise, om det markante rekyl på corona-nedturen er berettiget eller ej.

- Stigende coronavirus-tilfælde er ikke positivt, men i øjeblikket ser markederne ud til at tro, at der stadig er en vis afstand til en situation, hvor sundhedssystemet tvinger dem til at kalkulere med begrænsninger på økonomien, siger valutastrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

Håb om udvikling af en vaccine mod coronavirusset understøtter også risikostemningen, ligesom de økonomiske indikatorer hidtil har vist en hurtig bedring fra nedlukningerne.

- Vi har set et hurtig opsving efter dykket i de forskellige økonomiske data. Men når vi ser fremad, kan bedringen komme til at gå noget langsommere, eller vi kan måske komme til se en forværring i betragtning af den sekundære bølge af infektioner, vurderer chefstrateg Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo ifølge Reuters.

Han peger på, at forbrugertilliden i Australien er faldet efter en ny stigning af smittetilfælde i Melbourne. Der er også en frygt for, at det vil gentage sig i USA, hvor omfanget af nye udbrud er langt større.

Euro koster mandag morgen det samme som fredag eftermiddag, nemlig 1,1320 dollar, mens dollar ligger i 106,80 yen per dollar mod 106,70 yen fredag.

Pund koster mandag morgen 1,2650 dollar mod 1,2660 dollar fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder