Valuta: Forventede rentereduktioner sender dollar på retræte

Udgivet den 17-07-2024  |  kl. 06:32  |  

Amerikanske dollar er på tilbagetog onsdag morgen.

Investorerne foretrækker klart at fastholde fokus på de forventede rentereduktioner fra den amerikanske centralbank, frem for at lade sig distrahere af tirsdagens overraskende høje detailsalgsdata fra USA.

Dollarindekset, der vægter dollar over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger onsdag morgen ved 5-tiden i 104,23 mod 104,44 tirsdag eftermiddag.

Det amerikanske detailsalg viste sig at være uændret i juni, trods forventninger om et fald på 0,3 pct., og markedets reaktion var umiddelbart at styrke dollar til 104,51 på indeksniveau.

Styrkelsen var baseret på frygt for, at Federal Reserve ville lade salgsdataene påvirke den forventede beslutning om at reducere renten i overskuelig fremtid.

Men rapporten var dog ikke stærk nok til at få analytikerne til at ændre forventningerne til en rentenedsættelse i september, som set på de forhåndenværende data nu er helt og fuldt indregnet i rentemarkedet.

- I sidste ende er en historie, som jeg synes bedst kan beskrives som, at markedet har valgt historien om en Goldlok-økonomi, siger analytiker Kyle Rodda fra Capital.com til Reuters og fortsætter:

- Ja, detailsalget er solidt, i hvert fald på en nominel basis, og forbrugernes efterspørgsel er stærk. Men de vigtigere data er inflationsdataene, og de fortæller markedet, at Federal Reserve er i en position til at reducere renten ret hurtigt.

Den vigende dollar giver sig udslag i en generel styrkelse af de øvrige større valutaer, og selv japanske yen ligger lidt lunere i svinget.

Markedsdeltagerne er på vagt over for endnu en intervention fra de japanske myndigheders side, efter den indgriben, som der sandsynligvis var tale om i sidste uge, hvor data indikerer en massiv støtte til den japanske valuta både torsdag og fredag.

Også britiske pund skyder i vejret, og det er på trods af stigende forventninger til en rentenedsættelse fra Bank of Englands side.

Forventningerne til aftagende britiske forbrugerprisstigninger øger muligheden for en forestående lempelsescyklus fra "the Old Lady of Threadneedle Street", som Bank of England kaldes.

- Vi forventer, at den britiske inflationsrapport for juni vil cementere forventningerne til en rentenedsættelse på Bank of Englands møde i august yderligere, siger strateg Henk Potts fra Barclays Private Bank ifølge Reuters.

Banken forventer, at det overordnede forbrugerprisindeks fortsætter med at falde til et niveau omkring 1,9 pct. på årsbasis fra 2,0 pct. i maj.

Euro koster onsdag morgen 1,0904 dollar mod 1,0879 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster 1,2975 dollar mod 1,2947 dollar tirsdag.

Dollar ligger samtidig i 158,38 yen mod 158,59 yen tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯