Valuta: Håb om stimuluspakke holder dollar lettere svækket

Udgivet den 20-10-2020  |  kl. 06:33  |  

Dollar styrkes marginalt tirsdag morgen i forhold til mandag eftermiddag. I løbet af mandagen blev den svækket fra et niveau omkring 1,1710 mod euro mandag formiddag.

Markedet vurderes at være forsigtigt optimistisk i forhold til, at der kan nås en aftale i Washington om en stimuluspakke inden valget om et par uger. Usikkerhed om samme tema styrkede dollar i sidste uge.

Med til at mindske investorernes trang sikkerhed og dermed holde dollar svækket er også, at der ventes en coronavaccine ved udgangen af i år.

Euro koster tirsdag morgen 1,1775 dollar sammenlignet med 1,1782 dollar mandag eftermiddag.

Men på samme tid koster dollar 105,56 yen sammenlignet med 105,47 dollar mandag eftermiddag.

- Der er stigende optimisme om, at der vil blive gjort et sidste forsøg på at nå enighed om en stimulus-pakke, siger senioranalytiker hos Oanda i New York Edward Moya til Reuters.

Nancy Pelosi, der er lederen af Demokraternes flertal i Repræsentanternes Hus i USA, håber fortsat, at der i løbet af i tirsdag vil komme klarhed over, hvorvidt den amerikanske kongres vil være i stand til at indgå en aftale om en ny økonomisk hjælpepakke forud for præsidentvalget den 3. november.

Det skrev talsmand for Nancy Pelosi Drew Hammill på Twitter sent mandag aften ifølge Bloomberg News.

- Formanden og minister Mnuchin talte klokken 3:00 p.m. (klokken 21 dansk tid, red.) i omkring 53 minutter. Under dette opkald fortsatte de med at mindske deres uenigheder, skriver han også på Twitter.

Talsmanden oplyste desuden, at Nancy Pelosi og den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, vil tale sammen igen tirsdag.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder