Valuta: Handelshåb løfter dollar for femte dag på stribe

Udgivet den 08-11-2019  |  kl. 13:11  |  

Det er fortsat den amerikanske dollar, der er valutahandlernes foretrukne fredag. Den amerikanske valuta styrkes for femte dag på stribe, efter at ugen har budt på optimistiske meldinger fra Kina og USA om, at de to lande nærmer sig en delaftale og et første skridt mod at bilægge handelsstridighederne.

Euro står fredag middag i 1,1030 dollar mod 1,1045 dollar torsdag eftermiddag og omkring 1,1170 fredag i sidste uge.

Dollar ligger desuden styrket i 109,40 yen mod 109,20 yen torsdag eftermiddag og 108,15 yen for en uge siden.

- Den gode stemning, vi har set om handelsforhandlingerne, giver stadig dollar medvind.

- Samtidig er forventningerne til yderligere rentenedsættelser i USA blevet droslet gevaldigt ned. En fuld rentenedsættelse er ikke længere indregnet, siger valutastrateg i Nordea Niels Christensen til Ritzau Finans.

Netop usikkerhed om negative effekter af handelskrigen og brexit har da også været blandt centralbankernes primære argumenter for at sænke renten i år.

- Den amerikanske centralbank har tidligere sagt, at den økonomiske udvikling egentlig er OK, men at man er bekymret over eksterne faktorer. Når bekymringen over de eksterne faktorer så aftager, og det gælder både brexit og handelskrigen, så bør der være mindre behov for yderligere lempelser, siger Niels Christensen.

Der er dog stadig en vis skepsis, da tidligere optimistiske meldinger siden har vist sig at være overoptimistiske, men talsmand for Det Hvide Hus Stephanie Grisham sagde sent torsdag til Fox News, at USA er "meget, meget optimistisk" om snart at nå frem til en handelsaftale med Kina.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder