Valuta: Handelskrig holder dollar nede i volumentyndt asiatisk marked

Udgivet den 12-08-2019  |  kl. 06:32  |  

Den amerikansk-kinesiske handelsfight fastholder amerikanske dollar i defensiven mod den altid så sikre yen, når det for investorerne gælder om at søge ly for politisk eller økonomisk bølgegang.

Handelstvisten ser ud til at trække ud uden nogen form for løsning i sigte, og da sommerferien er på sit højeste i Japan, der mandag tilmed i lighed med Singapore er ramt af lokal helligdagslukning, er valutamarkedets volumen stærkt reduceret, mens markedet er lettere påvirkeligt på grund af den lave omsætning.

Også i Asien er der forvirring over den amerikanske præsident Donald Trump, der fredag sagde, at han ikke var klar til at indgå en handelsaftale med Kina og endog såede tvivl om septembers forhandlingsrunde.

Handelskrigen har nu varet så længe, at den er begyndt at trække ned i en større sammenhæng, hvilket har fået Goldman Sachs til at reducere prognosen for den amerikanske økonomiske vækst og vurdere, at en handelsaftale er usandsynlig før præsidentvalget i 2020, samt at risikoen for en recession er voksende.

- Samlet set har vi øget vores estimat for væksteffekten af handelskrigen, noterer Goldman Sachs i en kommentar.

Onsdag kommer data for den kinesiske industriproduktion og det indenlandske detailsalg, der imødeses, da det både indikerer den direkte og den indirekte effekt af handelskrigen.

Handelskrigen har fået Beijing til at lade yuan svækkes som delvis kompensation for de amerikanske tariffer, hvilket igen har presset de øvrige asiatiske valutaer i de nye markeder og styrket japanske yen.

PUND UNDER FORNYET PRES

Britiske pund fortsætter derouten, efter at data fredag viste, at britisk økonomi uventet mindskedes i andet kvartal. Det har øget de i forvejen sorte skyer, der hænger over Storbritannien med risikoen for et brexit uden aftale.

Den britiske konservative avis The Telegraph rapporterede i weekenden om, at Labour-parlamentsmedlemmer har fået besked på at annullere alle rejser i begyndelsen af september i forventning om, at Labours leder, Jeremy Corbyn, vil fremsætte et mistillidsforslag til regeringen.

Pund koster mandag morgen 1,2040 dollar mod 1,2080 dollar fredag eftermiddag.

Euro koster mandag morgen 1,1210 dollar mod 1,1200 dollar fredag, mens dollar står i 105,50 yen per dollar mod 106,65 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder