Valuta: Japansk centralbankkommentar tynger yen

Udgivet den 01-03-2024  |  kl. 15:13  |  

Den japanske yen svækkes fredag over hele linjen, efter at guvernøren i den japanske centralbank, Kazuo Ueda, har varslet markedet mod at erklære sejr i kampen mod den svage inflation i landet.

Kazuo Ueda mener nemlig ikke, at Japan "er der endnu", når det kommer til at nå en inflation på 2 pct. på stabil vis.

Modsat så mange andre økonomier i verden døjer Japan med at få gang i inflationen. Af samme årsag har centralbanken Bank of Japan fastholdt en lempelig pengepolitik med en rente på minus 0,1 pct.

Centralbankguvernørens holdning til inflationen går imod kommentarer fra bestyrelsesmedlemmet Hajime Takata, der torsdag gav udtryk for, at tiden med negative renter i Japan er ved at være ved vejs ende.

- Der foregår en slags "good cop, bad cop"-ting i Japan i øjeblikket, siger Rob Carnell, der er chef i ING, til Reuters.

Han refererer til forhandlingsstrategien, hvor to personer i samarbejde indtager en henholdsvis medgørlig og hård rolle.

- Jeg tror, at markederne har ladet sig rive med af muligheden for en renteændring i april ... når alt kommer til alt, betyder det så noget, om det er april eller juni? Så længe der sker noget, fortsætter han.

Fredag eftermiddag handles dollar til 150,60 yen mod 149,64 yen torsdag klokken 17.

På det øvrige valutamarked er bevægelserne mere beherskede frem mod weekendens komme.

Euro styrkes let mod dollar, efter at inflationen i februar viste en mindre afmatning end ventet. Forbrugerpriserne steg i februar på årsbasis med 2,6 pct., hvor der var ventet 2,5 pct. fra 2,8 pct. måneden før.

I USA var udviklingen i inflationsindikatoren PCE-kerneprisdeflatoren omvendt fuldstændig som ventet.

Euro handles til 1,0812 dollar mod 1,0796 dollar torsdag aften, men 1,0823 dollar torsdag ved dansk børslukketid.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder