Valuta: Jobrapport, handelsforhandlinger og brexit fastfryser markedet

Udgivet den 07-10-2019  |  kl. 06:32  |  

Valutamarkedet handler sidelæns mandag morgen, hvor investorerne evaluerer fredagens amerikanske jobrapport og signaler fra parterne om de kommende handelsforhandlinger mellem USA og Kina.

De seneste bløde amerikanske økonomiske data har rejst tvivl om den amerikanske økonomis modstandsdygtighed mod effekten af de kinesisk-amerikanske handelsstridigheder.

Bekymringerne lettede dog lidt efter fredagens jobrapport, der ikke var helt så ringe som frygtet, selv om dataene viste en blandet udvikling med en ringere jobskabelse end ventet, men dog en lavere arbejdsløshed end estimeret.

Fra handelsstriden er der mandag medierapporter om, at Kina søger en snæver aftale i denne uges forhandlinger, da de kinesiske myndigheder har signaleret tilbageholdenhed med at acceptere den brede handelsaftale, som USA's præsident, Donald Trump, ønsker.

Forhandlingerne på højniveau finder sted torsdag og fredag, hvor Kinas vicepremierminister, Liu Han, mødes med USA's handelsrepræsentant, Robert Lighthizer, og finansminister Steven Mnuchin i Washington forud for den planlagte toldforhøjelse 15. oktober.

USA har tidligere udskudt forhøjelsen, da tarifferne er begyndt at gøre ondt på amerikansk økonomi, og nu spekuleres der i, om endnu en udskydelse er på vej.

- USA ønsker sandsynligvis ikke at hæve taksterne i betragtning af de nylige tegn på en blødere amerikansk økonomi. Markederne håber på en slags aftale, der giver dem mulighed for at fortsætte med at tale sammen i fremtiden, sider seniorstrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities i Tokyo ifølge Reuters.

De planlagte toldforhøjelser lyder på yderligere 5 pct.point oven i de 25 pct. på varer for 250 mia. dollar fra 15. oktober.

PUNDINVESTORER PÅ SIDELINJEN

Pund sterling handles let styrket trods usikkerheden om brexit, der limer mange investorer fast til sidelinjen.

Den britiske brexit-minister, Steven Barclay, har indikeret en vis fleksibilitet for så vidt angår den foreslåede mekanisme omkring den nordirske grænse.

Imens forsøger premierminister Boris Johnson at redde planerne for det omstridte spørgsmål om grænsen mellem Nordirland og Irland.

EU-toppen har advaret Johnson om, af hans aftaleudkast ikke vil blive godkendt på næste uges afgørende topmøde, medmindre han giver indrømmelser, mens premierministeren svar er at fastslå endnu en gang, at Storbritannien vil forlade EU ved udgangen af måneden.

Pund koster mandag morgen 1,2325 dollar mod 1,2295 dollar fredag eftermiddag.

Euro koster mandag morgen 1,0985 dollar mod 1,0980 dollar fredag, og dollar koster mandag morgen 106,80 yen mod 106,85 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder